Een teken van leven

Het druist aan alle kanten tegen mijn principes in om niet dagelijks een logje met op z’n minst één foto te publiceren, maar het zit er momenteel even niet in. Mijn hazenslaapjes lijken de afgelopen week de gedaante te hebben aangenomen van een soort late winterslaap. Ik heb me de afgelopen jaren niet eerder zó lang zó moe gevoeld als de laatste week. Er rest maar één ding, en dat is er maar domweg aan toe geven door veel te slapen, en dat doe ik dan ook maar …

120328-1848x

Omdat de zon zich vandaag eindelijk weer eens een aantal uren achtereen liet zien, ben ik rond het middaguur in de auto gestapt om even een rondje over de Friese vlakte te rijden. In de auto was het goed toeven, maar o wee … wat was het koud tijdens de tussenstops, die ik maakte om een paar foto’s te kunnen scoren en wat frisse lucht op te snuiven.  In de vogelkijkhut in de Jan Durkspolder, waar ik een broodje heb gegeten was het al niet veel beter.

En weet je wat nog het ergst is … ik heb er eigenlijk geen foto aan overgehouden die de moeite waard is om hier te tonen. Zo’n dag dus … Maar gelukkig had ik nog twee foto’s van dit koolmeesje, dat vorige week woensdagavond wel even in onze hazelaar wilde poseren …

120328-1847x

Gelukkig kan ik beschikken over een goed gevuld archief, waaruit ik in elk geval wel kan putten voor Skywatch Friday. En wie weet, misschien plaats ik met Pasen ook nog wel eens een logje, maar aan fotokuiertjes en volop bloggen -zowel aktief of passief- waag ik me eerst nog maar even niet.

24 gedachten over “Een teken van leven

 1. Als je lijf niet wil doen wat jij graag wil doen …..ellendig Jan……heel ellendig.
  ik hoop dat je toch een beetje van het tikje voorjaar kunt genieten waarop we momenteel getracteerd worden.
  Nog geen regen gezien hier…alles is gort en gort droog.
  beterschap Jan.

  Like

 2. Ha Jan! Fijn weer wat beweging op je blog te zien. Hier heerst een soort van virus waardoor mensen uitzonderlijk moe zijn en dat eindigt met wat lichte griepverschijnselen. Hoop niet dat je hieraan lijdt want dan duurt het nog even maar geeft wel een verklaring misschien. Heel veel sterkte en toch een mooi Paasweekend!

  Like

 3. Jeetje wat vervelend, hopelijk knap je snel weer wat op. Als je dan toch zoveel slaapt, wens ik je de mooiste dromen!!

  Like

 4. Dit koolmeesje is waarschijnlijk de hele winter bij jou komen eten, want het ziet er rond en bol uit 🙂 !
  Jan doe wat je moet doen voor je gezondheid maar ik hoop dat je binnenkort weer kan genieten van je fotokuiertjes en wij natuurlijk van je dagelijkse logjes die we voor geen geld willen missen! Hou er de moed in en koud was het vandaag, ik heb de verwarming terug opgezet!

  Like

 5. Dat is knap vervelend als je zo gehinderd wordt door je gezondheid. Voor mij mag het ook best wel iets warmer en zonniger worden, we naderen Mei met rasse schreden.

  Like

 6. Hoi Jan, als je lichaam er om vraagt, moet je je principes maar even opzij zetten. Wil niet zeggen dat ik je dagelijkse blog niet heb gemist 😉 en dat ik blij ben met dit levensteken. Positief dat je toch een ritje kon maken, en manman wat was het snerpend koud. Zon?? Geen zon gezien vandaag. Hènig an hé!!!

  Like

 7. Ontzettend vervelend voor je Jan. Maar luister goed naar je lijf dan ben je wellicht gauw minder moe.
  Het was inderdaad goed koud vandaag. en ik zag daarom ook maar af van mijn fotowandeling.
  In ieder geval gezellige Paasdagen wellicht bij de kachel met een goed boek.
  Welgemeende beterschap wensen.

  Like

 8. Wens je beterschap en hoop dat het je goed doet. Vervelend allemaal.

  Hier gaat het ook nog niet, ben ik eindelijk uit de gips, opgelucht dat wel. Maar nu veel meer pijn zeker als ik therapie hebt gehad, waar ze alles los proberen te masseren.
  Dus ook hier rustig aan en niet te veel achter de pc.
  Wens jullie prettige paasdagen !

  Like

 9. Altijd fjin je hier weer te zien.
  Wat is het toch een nare ziekte en dan druk ik het nog zachtjes uit.
  Wel lekker dat je toch door het weer vandaag even wat frisse lucht kon opsnuiven.
  Sterkte ermee en doe het maar rustig aan en ik hoop van harte dat deze periode van extreme vermoeidheid en slaap weer snel voorbij is.
  Hartelijke groet van Jetske

  Like

 10. Vervelend, die grrrr…….kwaal, maar gezondheid gaat altijd voor. Houd de moed erin, ik hoop je straks weer tegen te komen komen in “it Skar” of zo. Volgens mij zit er nog heel veel “mooi spul” in jouw archief.

  Like

 11. de mezen mogen er zijn.en verder zou ik maar even lekker uitrusten en proberen weer gauw de oude te worden,anders missen wij veel ste veel.

  Like

 12. Prachtige foto s Jan.
  Neem vooral je rust, maar dat valt zeker niet mee.
  Je geest wil waarschijnlijk meer dan je lichaam
  Sterkte

  Like

 13. Ja dit soort weer is prima als je er stevig de pas in kunt houden maar als dat niet gaat is het niet echt lekker. Hopelijk knapt het snel wat op, want al die verplichte rust gaat vast vervelen op den duur.
  Mooie vogeltjes zijn die doodgewone koolmezen toch he, en nu de takken nog kaal zijn kun je ze zo mooi zien zitten.

  Like

 14. Sterkte Jan,
  De MS heeft mij ook weer te pakken. De extreme vermoeidheid is heel herkenbaar en gaat bij mij ook nog eens gepaard met heel veel pijn. Nieuwe medicatie, veel rust (voor zover mogelijk) en moeras spirea thee moeten enige verlichting geven.
  En volgende week meld ik me in het ziekenhuis voor mijn 4de methylprednisolonkuur…..

  Groet,
  Hans

  Like

 15. Hallo Jan,
  Mooi de meesjes..
  Moe zijn is verschrikkelijk..je kan er zelf alleen maar rusttijd voor uittrekken..
  Het is barkoud buiten..rust nu maar onder een lekker warm dekentje zodat je je terug een beetje beter voelt.
  Hier helpt het niet iets proberen te forceren.
  Ik hoop dat je je vlug wat beter en minder vermoeid mag voelen
  groeten
  Marylou

  Like

 16. Dat is niet zo leuk dan Jan. Ik hoop dat je een beetje tot rust komt en bovenal een beetje op de been want dit is dus niet lekker. Veel rust toegewenst en dat je maar snel weer op de been komt…

  Like

Reacties zijn gesloten.