Kerst versus Pasen

Het is, omdat er hier en daar nog een narcis in ons tuintje staat te bloeien en omdat de frisgroene bladeren van de hosta’s puntig en fier naar de hemel reiken, anders zou je gaan denken dat het volop herfst is. Het weer doet sinds eind maart allerminst aan lente denken. De afgelopen Paasdagen waren een stuk kouder dan de laatste Kerst. Tijdens de Kerstdagen van 2011 liepen de temperaturen in ons tuintje uiteen van 6,5 ºC tot 11,7 ºC, de gemiddelde temperatuur kwam uit op 9,2 ºC. Tijdens de afgelopen Paasdagen liepen de temperaturen hier uiteen van -0,8 ºC tot 10,2 ºC, de gemiddelde is uitgekomen op 6,4 ºC. Kortom: het was met Pasen bijna 3 graden kouder dan met de Kerst.

Dat het ondanks het tegenvallende weer toch echt voorjaar is, werd duidelijk toen ik op Eerste Paasdag ’s middags tijdens een zonnig moment even in de tuin rondscharrelde. De duiven die al enkele jaren onze hazelaar als broedplaats hebben uitgekozen, zaten heerlijk te tortelen op de nok van het huis van de achterburen. Zoals (vrijwel) altijd had ik de camera bij de hand, zodat ik even een videootje van een minuutje kon schieten …

Het filmpje is in de hoogste kwaliteit opgenomen en kan dus op volledig scherm worden weergegeven …

24 gedachten over “Kerst versus Pasen

 1. Ik ben weer helemaal bij met de weerinfo van de afgelopoen tijd (komt er nog een overzicht over de maand maart trouwens? dat kan ik namelijk niet vinden). En weer een groot aantal fraaie foto’s bekeken. Hopelijk blijft het zowel met de belastingperikelen als met mijn gezondheid nu een tijdje rustig zodat ik gewoon geregeld het nieuws hier weer kan volgen.

  Like

 2. dat het zo koud was is mij eerlijk gezegd een beetje ontgaan, had het zo druk….Vandaag was het toch echt wel lekker, althans in mijn beleving 😉 De regen van afgelopen dagen heeft het land en de tuin heel goed gedaan, alles wordt meteen een stuk groener 🙂

  Like

 3. Wat verrassend te lezen dat het met Pasen kouder was dan met Kerst. Maar goed dat je het voor ons bijhoudt.
  Een prachtig filmpje, dat wordt vast een mooi liefdesnestje.

  Like

 4. December was natuurlijk ook wel ongewoon mild. Tot mijn verbazing zag ik zaterdag de camping in het park bomvol staan, de vooruitzichten waren niet best. Maar al met al hebben we in het weekend nog best veel zon gehad. Niet warm, maar wel mooi weer en prachtige luchten.

  Like

 5. Tweede paasdag was echt triest en koud hier ….
  Deze twee tortels zijn helemaal in love …….en trekken zich niets van het koude weer aan.
  Het filmpje toverde een big smile op mijn gezicht Jan
  Prachtig!

  Like

 6. Eerste paasdag was best wel aardig maar tweede paasdag erg slecht…. wij hadden een paasduik maar ben lekker op de kant gebleven met warme chocolademelk. Het lentegevoel vind je momenteel echt niet terug in het weer maar in dit filmpje is het dubbel en dwars aanwezig!!

  Like

 7. Er is me zelfs nog een plant kapot “gevroren” omstreeks de Pasen, hij is maar wat slapjes. Dat op zich zegt ook wel genoeg. Zelf ben ik lekker bij de kachel gebleven.

  Like

 8. Dat is me helemaal wat moois, Pasen nog kouder dan met Kerst. Wat een verliefde torteltjes heb je geschoten. Nou duidelijker kunnen ze het elkaar toch niet aangeven 🙂 En nu maar takjes sjouwen.

  Like

 9. die twee doen hun naam eer aan zeg….heerlijk om dat dedoe te bekijken.
  paasvuur…eerlijk gezegd het was mij te koud…ik heb lekker achter een kruidenbittertje gezeten…

  Like

 10. Ik had nu meer de behoefte aan een warme jas dan met Kerst.
  In de natuur trekken ze zich niets aan van het weer en dit is toch hartverwarmend om te zien.

  Like

 11. Dat is het voordeel als je weergegevens bijhoudt. Nu kun jij ons vertellen dat het met de paasdagen kouder was dan de afgelopen kerstdagen… . Bijna niet voor te stellen. Maar koud was het! Ik ben wel errug blij met de regenval, want het was toch wel weer kurkdroog, voor buitenactiviteiten was de regen jammer.

  Like

  • “… voor buitenactiviteiten was de regen jammer.”
   Behalve voor de paasvuren, want die konden eindelijk op verschillende plaatsen weer eens doorgaan, nadat ze voorgaande jaren waren verboden i.v.m. de heersende droogte … 🙂

   Like

   • Op 1e paasdag gaan – in onze omgeving – de paasbulten in de fik: toen had het nog geen drup geregend. Het verbaasde me dan ook dat het branden van paasbulten gewoon doorging, want in mijn beleving was het net zo droog als vorig jaar.

    Like

    • Even de neerslagcijfers in ons tuintje over jan., febr, maart: 2010: 170 mm – 2011: 82 mm – 2012: 150 mm.
     Zo gek droog was het in de eerste maanden van dit jaar dus niet. Wat ik niet kan meten is de verdamping, maar het zou me niet verbazen als die dit jaar lager is dan b.v. vorig jaar.

     Like

Reacties zijn gesloten.