In antwoord op uw vragen

Omdat ik sinds begin april wat minder regelmatig aan het bloggen ben dan voor mijn doen gebruikelijk is, kwamen er de laatste dagen via het weblog, de mail en telefonisch vragen of er inmiddels vooruitgang zit in mijn gezondheid. Tot mijn spijt moet ik zeggen, dat dat helaas nog niet het geval is. Ik ben en blijf nog steeds doodmoe bij het minste of geringste wat ik doe, zowel lichamelijk als geestelijk. Er zit niets anders op dan daar eerst maar aan toe te geven door de meeste van mijn activiteiten op een laag pitje te zetten. Maandag 23 april moet ik voor de halfjaarlijkse controle naar de neuroloog, tot die tijd doe ik het in elk geval heel rustig aan …

120411-1344x

Omdat we vandaag weer eens een zonnige dag hadden, heb ik vanmiddag maar weer eens een ommetje gemaakt. Onderweg heb ik wat foto’s gemaakt van mooie wolkenformaties voor Skywatch Friday. Bij Mildam heb ik een tijdje rondgescharreld in de Ecokathedraal. Zoals op de foto’s te zien is, kan ik zeker op een dag als vandaag de zon gelukkig nog wel zien schijnen, zowel in het groot als in het klein …

120411-1340x

En ook kleine lichtpuntjes ontgaan me nog niet. Vanavond om 21:50 uur zweeft André Kuipers weer in het ISS over ons land. Als het helder is, ga ik misschien nog wel even kijken. En wie weet, misschien maakt Kuipers op dat moment wel een foto van nachtelijk Fryslân. Op zijn Flickr pagina toont Kuipers intussen al heel wat mooie foto’s van ons land en de rest van de wereld. De laatste maanden had ik me al eens afgevraagd hoe het toch lukt om vanuit het ISS, dat op een hoogte van 407 km met een snelheid van 28000 km per uur boven de aarde cirkelt, zulke scherpe nachtfoto’s te maken. Wetenschapsjournalist Govert Schilling deed gisteren op zijn website uit de doeken, dat daarbij gebruik wordt gemaakt van een NightPod. Weer wat geleerd.  🙂

Zo, en nu ga ik eerst de rust weer in. Ik kom een dezer dagen wel weer ‘ns even buurten bij deze en gene.

22 gedachten over “In antwoord op uw vragen

 1. Jan wat vind ik het toch ellendig voor je dat het lijf maar niet mee wil doen.
  Net nu het een beetje leuk voorjaar begint te worden en het grote genieten moet gaan beginnen.
  Hopenlijk komen er gauw weer beteren tijden voor jou.

  Like

 2. Verzorg je maar goed Jan..doe rustig aan.Tijd brengt raad maar spijtig genoeg gaat het niet vlug genoeg voor ons..veel sterkte.Als de zon meer gaat schijnen krijgen we meer moed en gaat alles vlotter

  Like

 3. Oh wat jammer Jan dat het niet wil zoals jij graag wilt.
  Neem je rust en wacht het onderzoek maar even af.
  Sterkte , hoop dat je snel weer opknapt.
  Ben het helemaal met Sjoerd eens hoor
  Dag en ook de gr. aan Aafke

  Like

 4. He jan wat naar, die vermoeidheid die maar niet overgaat. Je kunt niet anders dan toegeven. Volhouden, er komt uiteindelijk warmer weer en hopelijk brengt dat verlichting.

  Like

 5. Heel verstandig Jan neem je rust en luister naar je lichaam en doe vooral de dingen waar je weer wat energie van krijgt. Zoals lekker wat lopen in het zonnetje dat toch de laatste tijd zo weinig schijnt.
  De paardenbloem is prachtig en het eco-zonnetje op een mooi moment gekiekt.
  Ik hoop van harte dat er langzaam maar zeker verbetering komt in de opbouw van je energievoorraad.

  Like

 6. wat niet gaat niet Jan, denk eerst aan je zelf, fijn dat je toch nog even er op uit kon om wat foto’s te maken en deze hier weer laat zien
  mooie tegenlicht foto, en prachtige macro van dat zonnige bloemetje
  heel veel sterkte en hopelijk een wat verbetering met je gezondheid.

  Groeten, Bram

  Like

 7. Doe het maar heel rustig aan Jan zodat als straks de lente doorbreekt je weer een klein beetje energie hebt. Ja ik vroeg me precies hetzelfde af bij die ruimtefotografie. Leuk om te weten

  Like

 8. Gelukkig dat je de zon nog ziet schijnen. En dat je er toch op uit bent gegaan. Zowel het zonnetje bij de Ecokathedraal als de paardenbloem zijn geweldig!
  Ik zal je niet vermoeien door op bezoek te komen. Jouw rust is veel belangrijker dan bezoek.

  Like

 9. Fijn dat je vandaag toch wat zonnestralen kon pakken. De lucht was vandaag mooi en dat laat je op de eerste foto ook zien.
  Het voordeel van de Ecokathedraal is dat je bijna overal kunt zitten.
  Nachtelijk Fryslân is gelukkig niet zo spannend dan Amsterdam en laat het in die mooie noordelijke provincie maar lekker donker blijven.

  Erg vervelend dat je lichamelijk en geestelijk zo moe blijft.
  Hopen dat het wat warmer wordt en dat je ondanks de vermoeidheid je wat kunt optrekken en opwarmen aan het weer en de zon.
  Verder lekker aan toegeven, wij blijven er wel.
  Veel sterkte gewenst.
  Hartelijke groet van je fotomaatje.

  Like

 10. Ik vind het altijd een hele prestatie om iedere dag een blog te produceren, dus je hoeft je niet te verontschuldigen als je blogs eens een periode iets minder frequent verschijnen. Houd moed en sterkte, en dat er weer snel andere tijden voor je komen.

  Like

 11. Het zijn inderdaad geweldige bloemen die paardenbloemen! Zooo mooi. 🙂
  ja vandaag eindelijk weer eens een zonnetje. Ook ik heb ervan genoten.

  Ik wilde nog op bezoek komen, maar nu ik deze berichten van jou blijf lezen, dan laat ik jouw energie liever over voor andere dingen. 🙂 Sterkte Jan! Ik hoop dat het snel warmer mag worden dat dan hopelijk jouw moeheid uitdrijft.

  Like

 12. wat jammer jan, dat het niet beter met je gaat,
  het leven is niet simpel hé.

  ik wens je heel veel sterkte en moed, om tóch weer door te gaan,

  lieve groeten en beterschap gewenst

  Like

Reacties zijn gesloten.