Terug van even weg geweest

De mensen die me via twitter volgen hadden een meevallertje afgelopen weekend. Wij waren een weekendje weg, en omdat ik er zaterdagavond geen zin in had om mijn hoofd te breken over de vraag hoe ik ook al weer vanaf mijn iPad foto’s op mijn weblog kan publiceren, heb ik me dit weekend beperkt tot het twitteren van een aantal foto’s uit mooi Drenthe …

120518-1546x

Net als voorgaande jaren zaten we een weekendje met kinderen en kleinkinderen op Landgoed de Merelhof bij Ruinen. Het landgoed bestaat uit een woonboerderij met een aantal bijgebouwen – het Bakhuisje, de Kapschuur en de Schaapskooi –  die voorbeelden zijn van Drentse streekeigen monumentale bouwkunst. Samen vormen ze een traditioneel Drents erf.  De Merelhof ligt 200 meter van de openbare weg en is omringd door 4 hectare eigen terrein, rust en ruimte rondom zijn er dus gegarandeerd …

120519-1043x

Vandaag even een aantal hoogtepuntjes van het weekend. Zaterdagmiddag hebben we een bezoek gebracht aan een familiepark aan de andere kant van Ruinen. Daar hebben Tijmen en Pepijn zich geruime tijd vermaakt op de glijbaan, terwijl wij genoeglijk in de schaduw aan de koffie zaten …

120519-1559x

Natuurlijk stonden er ook nu weer een paar kleine fotokuiertjes met Tijmen op het programma. Al zoekend en sluipend tussen de boterbloemen heeft hij dit weekend onder andere kennis gemaakt met waterjuffertjes en bloedcicades …

120520-1510x

Nadat we zondagmiddag rond vier uur de jeugd hadden uitgezwaaid, heb ik me op de buienradar gericht. Omdat ik nu eindelijk weer eens de beschikking had op ruim zicht rondom, hoopte ik op het verschijnen van een fotogenieke bui. Ik had het niet beter kunnen treffen. Even na acht uur ’s avonds kwam die bui in beeld, en hoe … Hij dreef ten noordoosten van ons voorbij, prachtig belicht door de zon …

120520-2031x

En nog was het niet op, want rond middernacht schoof er ten zuiden van ons nog een onweersbui voorbij die weinig bliksems liet zien, maar weerlicht deed de lucht achter de wolken regelmatig oplichten. En dus zat ik rond middernacht nog lekker op het terras met een glas wijn en een kaasplankje naast me en de camera op het statief voor me …

120520-2327x

De komende dagen zullen er vast nog wel wat foto’s van het weekend volgen, want een en ander heeft zijn tol weer geëist van mijn lijf en leden. De komende dagen maar rustig aan, maar dat is het zeker waard!

20 gedachten over “Terug van even weg geweest

 1. Heerlijke omgeving voor zo’n familie-vakantie. Kinderen hebben er alles wat ze willen en de reistijd is minimaal. En het weer zat nu eens lekker mee. Prachtige jufferfoto! Ik ben de afgelopen dagen op jacht geweest, juffers genoeg hier maar ik kreeg ze nooit goed scherp.
  Onweer nog niet gehad hier, ik zou best een buitje lusten 😉

  Like

 2. Fijn dat je zo hebt kunnen genieten en tijdens het bijkomen kun je heerlijk na genieten. Ik vind het knap dat je ondanks alles toch bezig blijft en de dingen blijft doen die je leuk vind. Hopelijk kun je dat nog lang volhouden!!

  Like

 3. Je hebt inderdaad in een mooie omgeving gezet, lekker rustig. En zo te zien hebben jullie genoten.
  Leuk de foto van Tijmen en Pepijn, ze hebben er lol in.
  De wolk heb ik ook gezien, was onderweg. Hadden de onweersbui in Tiel al gehad.
  Mooi op de foto gezet.
  Nu weer even bijkomen van het weekend, zal inderdaad vermoeiend zijn geweest en zondag ineens benauwd, met je toch weer aan wennen.Groetjes en een fijne dag!

  Like

 4. Jan, klinkt als een goed weekend waar jullie van kunnen nagenieten
  Mooie fotos van het weer, altijd prachtig die luchten
  Leuk dat Tijmen ook zo in de natuur geinteresseerd is

  Like

 5. Ha Jan, blij dat je terug bent, was ongerust dacht dat je misschien niet zo goed was.
  Maar als ik nu je mooie foto’s zie, ben ik blij voor jullie dat het zo’n leuk weekend was.
  Wat zijn die mannekes groot geworden! Twee sloebertjes 🙂
  Die laatste foto van middernacht is er eentje om van te snoepen en geen kaas…

  Like

 6. Fijn te lezen dat jullie weekend goed was. 🙂
  Prachtig om de beide broers zo lachend te zien.
  De foto met de wolk is prachtig.
  Heerlijk om rond middernacht met een wijntje en kaasplankje op het terras te zitten , maar ja de volgende ochtend hé. 😉

  Like

 7. Fijn dat je hebt kunnen genieten van een lekker weekendje weg Jan.
  Wat een geweldige wolk en ik zie het helemaal voor me hoe je daar zat te genieten met je glaasje.
  Het mooie weer blijft nog even en dat helpt vast je snel weer aan energie.

  Like

 8. Een Azuurwaterjuffer en een prachtige wolk. Gelukkig heb ik hier niets van die onweerswolk meegekregen. Nachtrust is ook belangrijk. Behalve als je op vakantie bent, dan “kin it wat leije”.

  Like

 9. Wat is ons Drenst landschap toch mooi hè. Je kan aan tijmen en Pepijn duidelijk zien dat ze met volleteugen genieten. Het straalt er van af! Wat zijn het toch heerlijke kinderen. Tja, dat zoiets zijn tol eist kan ik over mee praten. Gelukkig is het de moeite meer dan waard geweest. En nu even de rem er weer op. Maar wel met een pracht herinnering Jan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.