Juffertjes in het Weinterper Skar

Vorige week zaterdag was het voor de verandering eens lekker zonnig weer met alleen wat vriendelijke wollige wolken die rustig voortdreven. Het leken me prima omstandigheden om weer eens een wat langere fotokuier te maken aan de zuidkant van het Weinterper Skar …

120707-1305x

Al snel passeerde ik het eerste vennetje, waar een paar dode bomen met hun voeten in het water staan. Een meter of vijftig verderop staat een bankje, daar heb ik een pauze ingelast om mijn benen even wat rust te gunnen …

120707-1309x

Vlak bij het bankje trof ik twee vuurjuffers koraaljuffers aan die samen een paringsrad vormden (met dank aan Geert voor de determinatie). Die moesten natuurlijk nog even samen op de foto voordat ik eens een tijdje lekker ging zitten genieten van de rust en het uitzicht …

120707-1314x

Toen ik een kwartiertje later weer voldoende kracht in mijn benen had verzameld, heb ik mijn kuier voortgezet. Omdat ik het bankje vrij makkelijk had weten te bereiken, besloot ik nog maar even door te lopen naar het meest zuidelijke ven. Daar kreeg ik al snel weer een paar parende  juffertjes in beeld …

120707-1324x

Terwijl ik wat langs de waterkant slenterde, zag ik op een bepaald moment een juffertje voorbij drijven dat zich leek te willen bekwamen in de rugslag. Omdat het de kleine drenkeling allerminst goed afging heb ik hem maar uit het water gevist en op een zonnig plekje op een plant gezet, zodat hij wat kon opdrogen …

120707-1328x

Er vlogen maar enkele libellen rond, en als die al eens even ergens gingen zitten, dan waren ze alweer vertrokken voordat ik ze fatsoenlijk in beeld had kunnen nemen. Ook de meeste juffers lieten zich maar moeilijk in beeld vangen, gelukkig trof ik echter ook nog een gewillig exemplaar ….

120707-1407x

Het lijkt me om een watersnuffel te gaan, maar daar ben ik zoals meestal wanneer het om determinatie van juffertjes gaat allerminst zeker van. Mooi was het beestje in elk geval wel, en hij zat op een goed plekje met een lekker vage achtergrond …

120707-1405x

Uiteindelijk heb ik de blik maar weer noordwaarts gericht, want die kant moest ik op om weer bij het bankje te komen. Maar voordat het zo ver is, zal ik hier morgen in het kader van Skywatch Friday nog wat foto’s laten zien van dit vennetje en de wolken die er mooi in werden weerspiegeld …

120707-1323x

20 gedachten over “Juffertjes in het Weinterper Skar

 1. Ik dacht al als dat geen koraaljuffers zijn… 😉
  Het blijft lastig dat determineren, gelukkig hebben we Geert.
  De foto van de koraaljuffers vind ik klasse.
  De weerspiegelende parende juffers vind ik heel bijzonder.

  Like

 2. Lekker even in alle rust genieten van je kuiertje Jan.
  Mooie luchten en prachtige opnamen van de juffers die mooi voor je poseerde.
  De keren dat ik ze zie zitten zijn ze net te ver in het riet of helemaal tussen het riet en dat levert geen mooie foto’s op.
  Zo met het zonnetje en de glans op hun vleugeltjes zijn ze zo mooi om naar te kijken.

  Like

 3. Je hebt ze weer mooi “gevangen”, deze juffers. Mij lukt het momenteel niet met vaak een dikke wind. De rode juffers zijn overigens Koraaljuffers, ze hebben rode poten en rode vlekjes in de vleugels.

  Like

 4. Je hebt ze weer knap gevangen Jan de juffers en snuffels.
  heb ze eergisteren ook gezien maar waren druk met het heen en weer vliegen.
  Je macro`s zijn weer prachtig en loeischerp!
  Fijne avond
  🙂

  Like

 5. Mooie foto’s van de waterjuffers, heb je ze niet in je vijver..vaak zie ik hier tientallen paartjes.
  Libelles’s hier ook nog niet gezien, vliegen wel eens over maar gaan niet zitten, jammer. vind ze zo mooi om te fotograferen.
  Mooie wolkenlucht, Is hier nu op het moment ook 😉
  Groeten.

  Like

 6. Weer tover je ons door je macrolens prachtige opnames voor van de libellen. Haarscherp heb je ze ‘gevangen’. We laten jou het ‘zware werk’ doen en wij genieten er in alle rust van. Dank je wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.