Even wat virtuele koelte

In de vroege uren van de dag was het met af en toe een verkoelend zuchtje wind goed toeven in de schaduw van de hazelaar. Sindsdien is de temperatuur opgelopen tot 28,3 ºC, en het verkoelende briesje heeft de gedaante van een warme föhn aangenomen. Tijd voor wat virtuele koelte …

120216-1315x

Daartoe neem ik jullie even mee terug naar 16 februari van dit jaar. De doorzettende dooi en een westelijke wind stuwden het ijs langs de IJsselmeerkust van Fryslân en Flevoland op tot metershoge ijsbergen. Toen het zonnetje voorzichtig door het wolkendek prikte, sloegen de dampen van het ijs af. Als ik daar nu toch eens een uurtje naar terug kon gaan met mijn defecte inwendige thermostaat …

120216-1329x

Als de verkoeling na een tijdje zijn werk heeft gedaan en de spieren in mijn lijf de neiging krijgen om weer te gaan samenkrampen … Dan is het tijd om weer op te warmen met een partijtje koeknuffelen met Caudumer Hinke 97, een vier jaar jonge koe van de maatschap Haytema-Haitsma uit Koudum, die op 16 februari in volle glorie stond te pronken tussen de ijsbergen

120216-1522x

Terug naar de realiteit … De eerstkomende uren blijf ik maar lekker in de nog relatief koele woonkamer. In de loop van de avond wordt het weer steeds aangenamer in de tuin, en daar geniet ik tegen die tijd dan weer volop van op ons terrasje bij de vijver. Tot die tijd droom ik lekker wat weg naar het bijzondere beeld van Caudumer Hinke 97 tussen de verkoelende ijsbergen…

120216-1617x

21 gedachten over “Even wat virtuele koelte

 1. Mooie impressie van dit winterse gebeuren .
  Tis ook nooit goed he,)
  Toch kan ik beter tegen de kou als die vermoeiende hitte.
  Gelukkig zijn er weer fijne temperaturen op komst.
  Nog even doorbijten morgen Jan .
  Groet
  🙂

  Like

 2. Dat waren gekende indrukwekkende foto’s..ik kan ook niet tegen de hitte maar mij hoor je niet klagen..zou echt niet durven..voor we weten zitten we weer aan de regen.Voor u is de situatie natuurlijk nog helemaal anders..blijf maar binnen met die hitte en zoals je zegt..kom tot leven in je tuin ’s avonds..Sterkte Jan..ja ik vraag me ook af waarom eens geen paar weken 22°

  Like

  • Voor iemand met MS zijn temperaturen van 25 graden en hoger (gisteren was het hier ruim 28 graden in de schaduw) echt niet aangenaam meer. Bij die temperaturen wordt het laatste beetje kracht als het ware uit mijn lijf gezogen. Op zo’n moment verlang ik wel naar wat verkoeling, en middels de bovenstaande virtuele verkoeling hebben ook andere mensen, die het wat al te warm vinden, er ook nog wat aan. 🙂

   Like

 3. Jaloers zit ik naar al die ijsblokjes te kijken, mijn eega meldde net dat hij voor mijn zomerse cocktail net de laatste blokjes uit de diepvries heeft gehaald.
  Een leuk idee om deze virtuele koelte te laten zien. Toch reageert mijn thermostaat er niet op. 😉

  Like

 4. Hahahaha, ik zit hartelijk te lachen om deze heerlijk koele beelden. Mijn weertje!
  In Nederland is het ook hollen of stilstaan. Of overvloedige regen, of zomerse hitte. Waarom kan het hier niet ‘gewoon’ zo’n 23 of 25 graden blijven.
  Sterkte met de hitte!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.