De eerste wulpen

Wulpen zie ik in de regio rondom Drachten over het algemeen niet zo gek veel. Des te opvallender was het, dat ik vanmiddag in deze koude periode ergens ten westen van Drachten twee wulpen in een weiland rond zag scharrelen …

130327-1230x

Met het leggen van eieren zullen ze waarschijnlijk nog niet bezig zijn, eten om op krachten te komen na de lange overtocht vanuit hun winterverblijf is het motto momenteel. Het zal nog niet eens meevallen om voldoende voedsel te vinden, want de grond is op de meeste plaatsen nog schraal, droog en hard …

130327-1234x

Het zijn geen fantastische foto’s geworden, daarvoor zaten ze te ver weg, maar de eerste wulpen zijn nu eenmaal de eerste wulpen, en die moeten wel even worden gedocumenteerd …   🙂

130327-1233x

15 gedachten over “De eerste wulpen

 1. Het is moeilijk zulke vogels van dicht bij te fotograferen, Daarom hebben vogelaars altijd van die lange lenzen bij zich. Maar ik vind ze er knap opstaan

  Like

 2. Ik was vanmiddag eigenlijk op zoek naar kievitten en grutto’s die ik steeds hoor maar niet zag. Toevallig kreeg ik wel een wulp voor de lens.
  Zou de lente dan toch nog komen 😉

  Like

 3. Dat je ze herkent vind ik al heel knap, voor mij zou het zomaar een fuut kunnen zijn haha, of misschien wel een tureluur, ik weet er niks van, weinig in elk geval.

  Like

 4. Dat ze er zitten is al een goed teken.
  Dan laat de lente zich hopelijk niet zo lang meer wachten.
  je ziet de vogels ook al wel met nestmateriaal vliegen, dus we gaan de goede kant op.
  groetjes en fijne dag verder,

  Like

Reacties zijn gesloten.