Verse hapjes

Hoewel ik sinds woensdag niet meer in het nestje heb gekeken, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het met de jonge merels beter gaat dan met mij. Ik kan al een paar dagen mijn ene been maar met moeite voor het andere krijgen, maar van dergelijke beperkingen hebben pa en ma merel gelukkig geen last …

130406-1335x

Terwijl ma merel waarschijnlijk elders op zoek was naar voedsel voor haar kroost, scharrelde pa aan het begin van de middag wat in de tuin rond. Toen hij daar niets van zijn gading kon vinden, vatte hij post op de deurpost van de schuttingdeur, vanwaar hij de omgeving nauwlettend in de gaten hield …

130406-1336x

Waar ze het allemaal vandaan haalt, ik heb geen idee, maar korte tijd later arriveerde ma merel weer met een snavel vol lekkere hapjes. Op haar beurt ging ook zij eerst achter in de tuin zitten om te kijken of de kust veilig was, voordat ze naar het nestje in de klimop vloog …

130404-1605x

Daar steeg meteen weer een luid gepiep op toen ma haar traktatie presenteerde. Als de wind het één dezer dagen eindelijk eens laat afweten, dan zal ik videocamera eens een tijdje op het statief op het terras zetten. Spectaculaire beelden zal dat niet opleveren, daarvoor zit het nest te diep verstopt in de klimop, maar het gepiep van de jongen is wel de moeite van een opname waard …

130404-1607x

23 gedachten over “Verse hapjes

 1. prachtige serie Jan van deze merels, jammer dat het kroost te goed verstopt zit, altijd spectaculair daar foto’s van te maken met de voederende ouder vogels, maar als het niet gaat zonder de familie te storen kun je dat beter niet doen

  Like

 2. Hier nog niet echt zo gezien, komen nu inmiddels wel minder vogels, dus ze zijn druk.
  Vandaag en gisteren prachtig weer, hoop dat het minder is nu met de pijn in je been. Lastig zeg.
  Beterschap !

  Like

 3. Heel vervelend dat je been niet wil. Duimen dat het nu toch snel warmer gaat worden, dan knap je hopelijk snel op.
  Prachtige merelportretten! Het zal leuk zijn als je de jonkies er ook zo goed op kan krijgen.
  Jou een beetje kennende, zal de film ook heel geslaagd worden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.