Op het terras

Met temperaturen tussen 20 en 25 graden is het momenteel op het terras goed toeven, en daar profiteer ik dan ook ten volle van. Dankzij het zonnige weer laten zich ook in ons tuintje dit weekend geregeld vlinders zien, en dat komt goed uit in dit nationale vlindertelweekend. Grote aantallen vlinders zitten er nooit in ons tuintje, maar de variëteit valt me helemaal niet tegen. Ik heb dit weekend tot nu toe zeker 5 soorten gespot, waaronder dit geaderd witje op de ijzerhard (Verbena officinalis)

130801-1655x

Dankzij de warmte in juli hebben de druiven een flinke groeispurt gemaakt. Ik vrees alleen, dat op zijn minst een deel van de oogst ook dit jaar weer ten prooi zal vallen aan meeldauw …

130801-1440x

Ook de kattenstaarten (Lythrum salicaria) zijn in trek bij diverse insecten. Vooral witjes, blauwtjes en diverse zweefvliegen en hommels laten zich daar veelvuldig zien. De onderstaande hommel had de neiging om helemaal in de bloemetjes te duiken …

130801-1539x

17 gedachten over “Op het terras

 1. Mooi dat geaderd witje … Ik kon niet meedoen met de vlindertelling, jammer … want hier stikt het momenteel van de vlinders.
  Die kattenstaart is idd. een echte insectentrekker .. heel bijzondere beestjes zie je er soms op zitten. Mooie serie Jan.

  Like

 2. Wat heb je weer knappe beelden geschoten Jan.Hier was het 32° puffen..dan blijf ik binnen als ik niet buiten moet.Ik kan tegen deze grote warmte niet zo goed tegen.Fijn dat het bij jullie wat draaglijker temperaturen zijn.

  Like

 3. We hebben even geklaagd over te weinig insecten, inmiddels lijkt ons huis wel een dierentuin voor alle soorten vliegen.
  Heerlijk dat je zo geniet op het terras en dat de onderwerpen binnen handbereik liggen.
  Jullie druif is al zo prachtig mooi groot, anders zou je de druif gaan vervangen voor een meeldauwbestendig exemplaar, die tegenwoordig worden gekweekt.
  De vleugel van de libel is een kunstwerk op zich.

  Like

 4. Heel mooie foto’s, dat vlindertje staat er weer prachtig op, ook de hommels hebben het druk en een paar druifjes heb ik net opgegeten, rijpe dan. Maar ze zijn nooit zo lekker als degene die je oogst in je eigen tuin. In mijn jeugd hadden we thuis ook een druivelaar, hm, ik kon ze smaken. Verder dan mijn terras kom ik ook niet de laatste week, te warm en een geblokkeerde rug. Hou je taai Jan.

  Like

 5. Daar ben ik weer, Jan. Fijn dat je goed door die superhete dagen heen bent gekomen!
  Het weer van nu geeft toch wat meer energie.
  Kattenstaarten zijn voor mij toch altijd toppers, hoewel de vlinders het meest naar de vlinderstruik en de oregano trekken.
  Prachtige, zonnige foto’s hierboven.

  Like

Reacties zijn gesloten.