Een speels juffertje

Nadat hij was opgestegen van de rugleuning van het bankje bij een van de vennetjes aan de zuidkant van het Weinterper Skar, maakte het vuurjuffertje een korte rondvlucht. Daarna streek hij neer op het uiterste punt van het zitgedeelte van het bankje …

140505-1510x

Na de profielfoto’s die ik eerder van het beestje had kunnen maken, kwam ik nu oog in oog te zitten met het vuurjuffertje. Dat gaf me de kans om recht van voren een paar portretjes te schieten …

140505-1512x

Zowel het juffertje als ik hadden er lol in. Zodra ik even wat te dichtbij kwam, vloog het juffertje weer op om korte tijd later weer net op een ander plekje op het bankje neer te strijken …

140505-1514x

Ik sluit dit hoofdstuk af met een uitsnede van een foto, waarop de fijne facetjes van het linkeroog mooi te zien zijn. Het laatste deel van dit drieluik over het juffertje op het bankje volgt in het weekend …

140505-1517x

33 gedachten over “Een speels juffertje

 1. Leuk te lezen dat je zo mooi kunt spelen met een waterjuffer. 🙂
  Knappe serie, want ook een Raynox moet goed bediend worden.
  Ik ga voor de eerste foto. Lekker scherp op de plekken waar ik van houd en de rode gloed zie je mooi terug in het onscherpe gedeelte. Een foto om aan de wand te hangen.

  Like

 2. Mooi voorbeeld van hoe close je gaan kan met een simpel voorzetlensje. Toch ga ik voor de bovenste foto’s omdat ik daar de meeste scherpte op de belangrijkste delen zie …. en dat vind ik net even prettiger kijken

  Like

 3. Als je niet zou weten welk lieflijk beestje bij deze ogen horen, zou je eerder denken aan een monstertje. Prachtig zoals je het koppie en face hebt kunnen fotograferen. Een geweldig model.

  Like

Reacties zijn gesloten.