Spin grijpt kever

Het was een waar genot om gisteren na vijf grijze en regenachtige dagen weer even buiten te kunnen zijn. Het was licht bewolkt en er stond een stevige wind uit het noordwesten. Over een bestemming voor mijn fotokuier hoefde ik niet lang na te denken. Het werd als vanzelfsprekend ook nu weer het Weinterper Skar, en dat zal niet voor het laatst geweest zijn deze week, want het wordt er nog steeds met de dag mooier …

140513-1412x

Nadat ik even bij het veld met echte koekoeksbloemen had gekeken, heb ik de beschutting van het struikgewas langs het pad maar weer opgezocht, want het was nog knap fris in de wind. in de luwte was het goed uit te houden. En laat die luwte nu ook net het beste plekje zijn om wat macrofoto’s te kunnen maken …

140513-1337x

Langs het zuidelijke pad werd mijn blik op een bepaald moment getrokken door een spin die een kever te pakken had. De maaltijd van de spin leek me te bestaan uit een rozenkever of johanneskever. De spin heb ik nog geen naam kunnen geven, maar hoe de spin en de kever dan ook heten, terwijl de spin in alle rust zijn maaltijd verorberde, kreeg ik alle kans had om wat macrofoto’s te maken …

140513-1341x

Dat is de grote charme van het Weinterper Skar … Zonder ver te hoeven lopen, kom ik in deze tijd van het jaar langs het pad op pakweg 25 meter naar het noorden of 25 meter naar het zuiden op zonnige dagen altijd wel wat tegen. Nog wel …, maar niets blijft altijd zoals het eens was …

140513-1342x

22 gedachten over “Spin grijpt kever

 1. Je ogen zijn nog prima in orde Jan dat je dit moois allemaal kunt ontdekken. 😉
  Dit was een mooi object om vast te leggen. Je hebt het vast niet afgewacht totdat de kever verdwenen was, wat een joekel van een prooi.
  De macro’s zijn wederom prachtig gelukt.

  Like

 2. prachtige natuur foto’s van deze spin en kever, zoiets heb ik nog nooit vast kunne leggen,
  maar misschien loop ik overal te snel voorbij en neem jij meer de tijd om dit soort momenten te vinden en vast te leggen

  Like

  • Het vergt een andere manier van kijken, Bram, dat heb ik me de afgelopen paar jaar getracht eigen te maken. Het is vooral een kwestie van stapje voor stapje langs het struikgewas lopen en daarbij je ogen goed de kost geven. Als je de smaak eenmaal te pakken hebt, dan zul je ontdekken dat er op verschillende plekken op een klein oppervlak erg veel valt te zien.

   Like

   • Daar heb je helemaal gelijk in Jan, ik heb dit meestal in de herfst met de paddestoelen
    Als je er langs loopt zie je eerst bijna niets, tot je een wat grotere paddestoel ziet staan,
    en dan opeens zie overal om je heen verschillende vormen en soorten paddestoelen. op een paar vierkante meter.

    Like

 3. Indrukwekkende beesten zo. Mooi om te zien, de natuur is toch zo prachtig en daarom de eerste foto in al zijn eenvoud, maar toch zo mooi!

  Like

 4. Deze foto’s zijn weer de must Jan. Zie die oogjes van die spin op de laatste foto en die verorbert een kever groter dan haar zelf. Ook de koekoeksbloemen daar geniet ik van. Zelf ben ik nog niet in de natuur geraakt (door mijn rugproblemen).

  Like

 5. Jan, mooie fotokuier heb je weer.
  Zo’n spinnen vrezen werkelijk geen grotere dieren. Hun verdovende beet, moet van zwaar kaliber zijn. 😉
  De spin hier op je foto betreft de Gewone Krabspin.

  Like

Reacties zijn gesloten.