Nazomer in de wei

Voordat ik vrijdagmiddag koers zette naar Pean om daar aan de waterkant te genieten van het heerlijke nazomerweer, kwam ik in de buurt van Terband langs een weiland waar een koe ook de waterkant had opgezocht …

141003-1416x

Ik vond de setting van de bomenrij aan de rand van het weiland met de koe op de oever van de fraai weerspiegelende sloot mooi genoeg om de auto even in de berm te zetten om wat foto’s te maken …

141003-1405x

Nieuwsgierig als koeien over het algemeen plegen te zijn, hief ook deze grazer de kop meteen naar me op, toen ik uit de auto stapte om tegenover haar aan slootkant een plekje te zoeken om wat plaatjes te schieten …

141003-1403x

Door een meter of wat naar links te lopen, kon ik ook de paarden in een aangrenzend weiland in beeld brengen. Dat maakte het nazomerse plaatje in het Friese weidegebied voor mijn gevoel compleet …

141003-1407x

De koe aan slootkant, die me zojuist aandacht had bekeken, leek mijn aanwezigheid intussen al te zijn vergeten. Ze richtte zich weer volledig op haar belangrijkste bezigheden: grazen en herkauwen …

141003-1418x

Een aantal koeien maakte het wel erg bont, zij zochten de schaduw van de bomen op alsof het geen 21, maar toch zeker 30 graden warm was. Maar ook dit misstond niet in het beeld van deze nazomerse dag …

141003-1412x

Mijn blik werd intussen getrokken door hetgeen er in de verte op de achtergrond gebeurde, maar op de foto’s net niet te zien zien is: ook hier werd hard gewerkt om de maïsoogst binnen te halen …

141003-1425x

20 gedachten over “Nazomer in de wei

 1. Dit zijn prachtige plattelandsbeelden. Foto 3 vind ik heel mooi. Je hebt een goede keus gemaakt door te stoppen bij dit mooie tafereel.

  Like

 2. Koeien in het landschap geven toch altijd iets extra’s aan een foto vind ik.
  Ook mooi hoe je van deze koeien weer een kort verhaaltje weet aan elkaar te schrijven.
  Ik wacht al vol ongeduld op je volgende fotoserie.

  Like

 3. Het lijkt wel zomer op jouw foto’s. Toch prachtig die mooie koeien in zwart witte kleur. Vrees dat we niet veel meer van die mooie dagen zullen tegenkomen. Ik heb van je foto’s genoten, mooie weerspiegelingen.

  Like

 4. Als je niet beter weet, zouden de foto’s hartje zomer geschoten kunnen zijn. Absoluut nog geen herfst hier in de buurt. Prachtige foto’s!

  Like

Reacties zijn gesloten.