Twee reeën bij ’n rietkraag

Je hebt van die dagen, waarop je het ene na het andere mooie tafereeltje op je pad treft. Koningsdag was weer eens zo’n dag, en daarvoor hoefde ik me niet eens in de drukte van een of ander stadscentrum te begeven …

Ik zat nog niet eens een minuut weer in de auto, nadat ik de overstekende kiekendief had gekiekt, toen ik amper 500 meter verderop aan de andere kant van de Peansterdyk een paar reeën bij de rietkraag langs de Botmar zag staan …

Meneer de bok had me al snel gezien, maar hij trok zich niets aan van mijn aanwezigheid en bleef rustig staan grazen …

Mevrouw geit leek wat meer verontrust, want na een paar hapjes hief ze steevast haar kop even op om de omgeving even in ogenschouw te nemen …
17 gedachten over “Twee reeën bij ’n rietkraag

    • Bij het uitzoeken van de foto’s zat ik me te bedenken dat er soms van die momenten zijn, waarop er eigenlijk even een flinke wolk voor de zon zou moeten schuiven. Dit was zo’n moment, want het licht was op dat moment inderdaad keihard en het kwam ook nog eens van de verkeerde kant.

      Like

  1. Altijd fijn zulke momenten Jan en zoals Joke zei:bij ons zeldzaam.Op al de jaren dat ik wandel heb ik er 2 in het vizier gekregen maar veel te ver weg om er een degelijke foto van te maken.Ik heb het gevoel dat dat bij jullie wel anders is.Toen ik laatst in Nederland was kreeg ik er wel een voor de camera.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.