Twee reeën bij ’n rietkraag

Je hebt van die dagen, waarop je het ene na het andere mooie tafereeltje op je pad treft. Koningsdag was weer eens zo’n dag, en daarvoor hoefde ik me niet eens in de drukte van een of ander stadscentrum te begeven …

150427-1504x

Ik zat nog niet eens een minuut weer in de auto, nadat ik de overstekende kiekendief had gekiekt, toen ik amper 500 meter verderop aan de andere kant van de Peansterdyk een paar reeën bij de rietkraag langs de Botmar zag staan …

150427-1507x

Meneer de bok had me al snel gezien, maar hij trok zich niets aan van mijn aanwezigheid en bleef rustig staan grazen …

150427-1514x

Mevrouw geit leek wat meer verontrust, want na een paar hapjes hief ze steevast haar kop even op om de omgeving even in ogenschouw te nemen …

150427-1516x

17 gedachten over “Twee reeën bij ’n rietkraag

  1. Altijd fijn zulke momenten Jan en zoals Joke zei:bij ons zeldzaam.Op al de jaren dat ik wandel heb ik er 2 in het vizier gekregen maar veel te ver weg om er een degelijke foto van te maken.Ik heb het gevoel dat dat bij jullie wel anders is.Toen ik laatst in Nederland was kreeg ik er wel een voor de camera.

    Geliked door 1 persoon

    • Bij het uitzoeken van de foto’s zat ik me te bedenken dat er soms van die momenten zijn, waarop er eigenlijk even een flinke wolk voor de zon zou moeten schuiven. Dit was zo’n moment, want het licht was op dat moment inderdaad keihard en het kwam ook nog eens van de verkeerde kant.

      Like

Reacties zijn gesloten.