Bijpraten in de berm

Na een week van stilte op mijn weblog wordt het tijd om weer eens even bij te praten. Om te beginnen wil ik jullie bedanken voor alle hartelijke en meelevende reacties op mijn weblog en via de mail naar aanleiding van het logje ‘De regen en de drup‘. Je wordt weliswaar niet echt beter of veel wijzer van dergelijke reacties, maar ze dragen er zeker aan bij om de moed erin te houden!

Ik heb de antibioticakuur ter bestrijding van de ziekte van Lyme intussen afgerond, maar verder is er nog weinig veranderd. Ik sta nog steeds ’s ochtends moe op en ik ga ’s avonds doodmoe weer naar bed. En tussendoor sukkel ik regelmatig even weg in mijn stoel, vooral beeldschermen -ongeacht of om pc, tv of iPad gaat- doen me al snel wegdoezelen …

150511-1330x

Om toch af en toe wat frisse lucht op te snuiven en wat zon op mijn huid te vangen, heb ik de afgelopen week een paar maal een ritje langs wat bekende plekjes in de omgeving gemaakt. Echte fotokuiertjes zitten er als gevolg van de aanhoudende vermoeidheid en uiterst hinderlijke rugpijn niet in, maar even een stukje langs een berm struinen lukt nog wel. Het Weinterper Skar mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, al viel daar tot nu toe niet zo gek veel te beleven. Maandag kleurde de berm langs de Nije Heawei nog volledig groen, net als het aangrenzende blauwgraslandje. En nadat het struikgewas langs de weg en de wandelpaden hier onlangs zijn verwijderd, zijn er zoals verwacht ook weinig of geen insecten te fotograferen …

150511-1333x

Omdat het zo langzamerhand wel tijd werd dat de eerste brede orchissen zich in de berm zouden laten zien, heb ik gistermiddag nog eens een ritje naar het Skar gemaakt. In eerste instantie leek er nog weinig veranderd te zijn, maar toen ik mijn ogen wat beter de kost gaf, zag ik toch de eerste orchissen tussen het gras tevoorschijn komen …

150513-1151x

Net als veel andere bloemen en planten zijn ook de brede orchissen dit jaar een dag of tien tot veertien later dan in de twee voorgaande jaren. In Fryslân zeggen we dan ‘Better let as net’ oftewel ‘Beter laat dan niet’. Daar houd ik het met de bestrijding van mijn Lyme eerst ook maar op. Voorlopig blijf ik het nog maar even rustig aan doen, zodat de antibiotica nog wat na kan sudderen in mijn lijf …

150513-1153x

24 gedachten over “Bijpraten in de berm

 1. Pas terug na 5 dagen kamperen in de Ardennen ben ik extra blij dat je de moed hebt gevonden om buiten de deur te gaan.Het zal weer heel wat tijd vergen Jan maar het zal in orde komen.Mooi die bloeiende orchissen en inderdaad ze zijn 2 weken later op hun bloeischema..Dat je het van dag tot dag beter mag voelen gaan.

  Like

 2. Nou die kuur heb je dus binnen. En nu maar hopen dat het zijn werk doet. Het lichaam zal het zwaar hebben met al die medicijnen neem ik aan maar ja zonder kan ook niet. Gelukkig blijf jij de mooie kanten van het leven zien zoals deze orchissen. Prachtig Jan. Sterkte!

  Like

 3. Leuk dat je er toch weer even op uit kon gaan Jan, wel naar dat je nog steeds erg moe bent, daar wordt je niet vrolijk van.
  Mooi die landschap foto’s met dat frisse lente groen, en dat wegdraaiende weggetje in foto 1, de natuur loopt inderdaad wat achter heb ik gemerkt.
  maar gelukkig toch al weer wat prachtige orchissen gezien en gefotografeerd, goede moed, heel veel sterkte en beterschap.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hé fijn via deze weg weer een teken van leven te zien. Tsja meteen als ik dat schrijf besef ik dat het woord “Teken” niet zo lekker zal vallen. 😉
  Ik hoop van harte voor je dat je je toch weer een beetje beter voelt en niet meer zo intens vermoeid.
  Wat zal het een opgaaf zijn geweest om deze laagbloeiers vast te leggen. ik heb er wel beeld bij hoe dat is gegaan.

  Geliked door 1 persoon

 5. Van zo’n fikse antibioticakuur kan je je ook nog een tijdje moe voelen.
  Maar fijn dat je er al weer even op uit kan gaan. Dat je dan ook nog een stel bloeiende orchissen spot; dat is weer bijzonder, Jan.
  Sterkte en hopelijk ga je je snel beter voelen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Inderdaad, Jan…momenteel een bloemenpracht van jewelste. Ik ging vandaag op pad in het arboretum van Eeklo. in het provinciaal domein “Het Leen”…Man, man, man…insecten en bloemen bij de vleet. Hopelijk ben je weer snel beter. Goede moed.

  Geliked door 1 persoon

 7. Het is en blijft ook veel te koud en dat is voor jou ook niet erg positief denk ik, wat warm zonlicht en zeker hogere temperaturen doet ieder mens goed, dus zeker jou. Ik hoop op snel wat beterchap.
  Hier alleen nog maar orchideeenblad, zelfs nog geen knoppen.

  Geliked door 1 persoon

 8. Het valt wel op hoor, als je er een tijdje niet bent! Vermoeiend hoor, ik kan je dan ook alleen maar alle sterkte toe wensen. Ik kan me voorstellen dat je, als je dan toch zo’n mooie bloem ontdekt weer een stukje voldoening mee terug naar huis kan nemen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Blij dat je alweer een eerste kuiertje hebt kunnen maken maar toch, zoals je zelf zei, eerst nog rustig aan doen.
  Ondertussen is mijn weekje Friesland ook alweer voorbij. 😦
  De orchideeën heb ik daar toen inderdaad nog niet zien staan.

  Grt-jes en sterkte nog.

  Geliked door 1 persoon

 10. goh Jan, ja laat dat spul maar nasudderen, het doet z’n werk, en alsjeblief, jij weet beter dan wie ook om naar je lichaam t e luisteren he,’
  lyme is n vreselijke ziekte ik hoop dat je voor het ergste bespaard blijft Jan,
  en ondertussen geniet je van de orchideetjes,
  ik heb er nog geen gezien, ben er wel aan toe 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.