Juffertjes in ’t groen

Sinds het struikgewas langs het zuidelijke pad in het Weinterper Skar grondig is opgeruimd, is het daar een dooie boel. Van de vele juffertjes en het brede scala aan insecten dat zich daar de afgelopen jaren graag door mij liet fotograferen, is niets overgebleven …

Omdat al die beestje zich nu elders ophouden, moet ik ook op zoek naar andere plekjes om wat mooie macromodellen te vinden. Tijdens een fotokuiertje in De Deelen heb ik onlangs weer eens een aantal waterjuffers kunnen fotograferen. Dit was de eerste …
17 gedachten over “Juffertjes in ’t groen

 1. De eerste vind ik het mooist daar je ze helemaal ziet en heel scherp 🙂 De tweede is waarschijnlijk dezelfde maar gecropt en dan ben je er een stuk van kwijt 🙂 Heel mooi en vlijmscherp !!!! Super foto’s !!!

  • Als je goed het kopje vergelijkt op de 1e en de 2e foto, dan zul je zien dat het toch echt twee verschillende foto’s zijn. Bij de tweede foto heb ik net wat meer ingezoomd en is het standpunt net ietsje anders. Maar daarom mag jij de eerste best het mooist vinden, hoor. 🙂

 2. Toch dieptriest dat ze daar zo’n kaalslag hebben gedaan met de nadelige gevolgen voor jou.
  Deze eerste macro heb je toch maar mooi te pakken. Mooi gefocust op de ragfijne vleugels.

 3. Prachtig, die vleugels, zo fijn en met die glans. wonderlijke wezentjes zijn het toch. Maar wat een onbenullige actie nou weer, die sloop van hun biotoop, zonde, wat zou daar nou weer de diepere gedachte achter zijn.

 4. Ik denk dat na die opruiming nu ze klaar zijn de rust wel weer zal terug keren, en daarmee ook de insecten en libellen Jan
  misschien niet meer dit seizoen, maar hopelijk voor jou zijn ze er volgend jaar weer volop, de natuur herstelt zich meestal heel snel.

 5. prachtig, en als ik zo iets zie denk ik altijd hoe krijg je het zo scherp, en zoek ik naar de gebruikte apparatuur, die ik niet kan vinden. ben er zelf altijd op uit om zo dichtbij te komen dat je de facetten in de ogen zien kunt, maar lukken, ho maar. hoe doe je dit toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.