Ouwe koeien

Ouwe koeien uit de sloot halen is over het algemeen toch al niet het beste wat je kunt doen, maar met dit weer moet je er al helemaal niet aan beginnen. Als je in de huidige weersomstandigheden een paar koeien in het water ziet staan, laat ze dan maar lekker staan, tenzij ze wegzakken in de modder en op het punt staan te verdrinken natuurlijk …

Het is met koeien eigenlijk als met mensen met MS, na een tijdje krijgen ze bij tropische temperaturen last van hittestress. Waarschijnlijk voelde de roodbonte Caudumer Hinke 97 zich aan het eind van de winter van 2011-2012 – net als ik – tussen het kruiend ijs een stuk beter dan vandaag bij een temperatuur van ruim 30 graden …
23 gedachten over “Ouwe koeien

 1. Sterkte Jan in deze voor allen en voor mensen in jouw situatie extra zware tijden. Wat een prachtige foto van de koeien, extra bijzonder dat er nog 2 vanuit de luwte van de bosjes staan toe te kijken: een mooie visualisatie van het feit dat je een probleem vaak op meerdere manieren kunt oplossen: hier zoekt de een de schaduw van de bosjes, een ander gaat pootjebaden…

 2. Ha heerlijk he, die ijsfoto’s! Je kunt er nooit genoeg van hebben. En omgekeerd is het opbeurend om op een kille grijze februaridag naar een foto van een dag als deze te kijken, dus laten we vooral niet vergeten daar ook een voorraadje van aan te leggen 😉

 3. Die dieren zullen het inderdaad ook warm hebben en zoeken verkoeling in het water, mooie foto
  Die tweede foto is wel COOL zeg, een koe tussen de ijsbergen 🙂 die heeft het goed voor elkaar, en geen last van de warmte
  En ik zie dat je dit ijs gekoelde dier al vaker hebt gepost in het gerelateerde berichten rijtje.

 4. He, een bekend plekje. 😉 ik heb ze na die tijd nooit weer daar gezien in het water.
  De koe tussen het kruiend ijs vind ik nog steeds een bijzondere gebeurtenis en foto.
  Bij het zien van foto’s met ijs krijg ik geen kippenvel, wel van een bijzonder en/of verdrietig verhaal.
  Ik hoop dat het bij jullie sinds vanmiddag ook wat is afgekoeld. De wateroverlast op de weg tussen Drachten en Leeuwarden was net op de radio.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.