Gecamoufleerde ooievaars

Tijdens mijn eerste winterse rondritje deze week kwam ik vlak ten noorden van Earnewâld aan de Dominee Bolleman van der Veenweg langs een weiland waar een boer bezig was met het frezen van de greppels …

160119-1215xTerwijl ik mijn blik over het licht besneeuwde weiland achter de tractor liet glijden, zag ik behalve de lijnen die door het freeswerk waren ontstaan, ineens nog iets … Kijk maar eens goed, er scharrelden vier goed gecamoufleerde ooievaars in het weiland rond …

160119-1216x

Even later liepen ze in een keurige linie scherp speurend naar wat lekkers van noord naar zuid langs de pas weer geopende greppel. Af en toe boog één van de vogels zich even voorover om iets op te pikken …

160119-1219x

Van de aanwezigheid van de boer, die rustig heen en weer bleef rijden om ook de resterende greppels weer open te leggen, trokken de parmantig voortstappende dieren zich niets aan …

160119-1220x

Met de boer als bondgenoot komen de ooievaars ook deze relatief koude winterperiode vast wel door …

160119-1224x

17 gedachten over “Gecamoufleerde ooievaars

  1. Wat mooi dat je dit als bonus onverwacht erbij krijgt én van die schutkleuren op de sneeuwige grond. Die zie je idd daarom zomaar over het hoofd. Ik heb er 1 geplaatst op mijn pagina http://www.plaatsengids.nl/earnew%C3%A2ld die ik vandaag ook verder inhoudelijk heb uitgewerkt en ‘afgemaakt’. Er blijkt een ooievaarscentrum te zitten. Vandaar dat ze daar allicht relatief veel voorkomen. Hoewel ze daar al jaren niet meer gevoerd worden, naar ik aanneem om te stimuleren dat ze weer gaan trekken.

    Liked by 1 persoon

  2. Op die eerste foto’s moet je inderdaad goed kijken om ze te zien. Grappige foto’s van die vier op een rijtje achter elkaar aan. Ze zullen uit ondervinding geleerd hebben dat ze van de boer niets te vrezen hebben. Het lijkt me voor een boer ook wel leuk om wat gezelschap te hebben tijdens zo’n klusje.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.