Jonge kievit in de wei

Gisteren had ik het genoegen weer enige tijd te worden rondgetoerd door mijn fotomaatje. Zo’n ritje als passagier bevalt me op zijn tijd wel. Het is best lekker om je ogen eens wat langer van de weg te kunnen houden en het landschap op een andere manier aan je voorbij te zien glijden. Ondanks het grijze wolkendek werd het weer een mooie en afwisselende rit …

160525-1206x

We hadden het er net over gehad dat het ook in de Kop van Overijssel tamelijk droevig gesteld was met het aantal weidevogels, toen Jetske links van het landweggetje waarover we rustig voort hobbelden een jonge kievit ontwaarde, die onder toeziend oog van pa of ma druk bezig was om zijn kostje bijeen te scharrelen …

160525-1208x

Het viel nog niet mee om het tweetal vanaf de passagiersplek door het geopende raam aan de bestuurderskant scherp in beeld te brengen, want de afstand was eigenlijk net wat te groot. Toch ben ik blij met deze foto’s, waarop het pluizige kuifje van het ijverige jong al te zien is …

160525-1210x

Met dank aan Jetske voor het onbaatzuchtig delen van deze waarneming, want als ik het me goed herinner, lag haar camera op dat moment onbereikbaar achter in de auto.

18 gedachten over “Jonge kievit in de wei

 1. Daar ben ej vrienden voor, em elkaar ook wat te gunnen toch,
  fantastisch Jan,
  ik las een stuk over de kievittenslachting elk voorjaar, met de grote maaiers en zware landbouwmachines,:-( ik ben bang dat het steeds erger wordt
  jij bent een gelukkig man dat je deze mocht vangen

  Geliked door 1 persoon

 2. Bijzonder dat ze in een weiland rondscharrelden waar het gras gemaaid was terwijl in de belendende percelen lekker hoog natuurgras stond.
  Het is maar goed dat je geen getuigenverklaring hoeft af te leggen, want ik heb op dat moment ook nog een aantal foto’s gemaakt. 😉
  De kwaliteit van mijn foto’s zijn minder goed dan die van jou. Dus ik geniet gewoon mee van jouw mooie opbrengst.
  Onbaatzuchtig lijkt me logisch als je fotomaatjes en vrienden bent. 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Goh … ik dacht echt dat jij op dat moment niet bij je camera kon zonder de deur te openen …
   Ach, jouw foto’s van de zwarte sterns zouden het wel eens van de mijne kunnen winnen, staan we weer quite … 🙂
   Volgens mij zijn wij niet anders gewend dan waarnemingen onbaatzuchtige te delen, maar daarom mag dat nog wel eens genoemd worden, toch!?

   Like

 3. Het laatste is mij ook eens gebeurd bij een supershot welke ik van een havik kon maken in Duitsland. Ik was dicht genaderd en hij bleef mooi zitten met zijn klein konijntje. bij het openen van het slot van de auto vloog hij geschrokken op en verdween met zijn prooi in de verte. Het mooiste is dat ik er thuis pas achter kwam dat het een havik geweest moest zijn.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.