Reikhalzende keeltjes

Als jullie het niet erg vinden, blijf ik nog een bij de jonge vogels. Al geruime tijd had ik merels in ons tuintje af en aan zien vliegen met nestmateriaal. Steevast doken ze aan de achterkant van de pergola bij de schutting in de hedera, en daar had ik dan ook al eens vruchteloos gezocht om te zien waar het nestje zat …

160530-1609x

En zo ging het de afgelopen week ook met rupsen, wormen en ander voedzaam materiaal. Dat er ergens een nestje met jongen tussen de dichte begroeiing van de klimop moest zitten, was wel duidelijk. Maar waar … Ook het intussen zacht hoorbare gepiep wanneer er verse mondvoorraad werd aangevoerd, bracht nog niet direct duidelijkheid …

160605-1231x

Gistermiddag heb ik eens een tijdje zitten kijken wat er nu eigenlijk gebeurde, wanneer één van de ouders in de klimop was verdwenen. Toen werd duidelijk wat er zich afspeelde. De ouders duiken inderdaad aan de achterkant van de pergola in het groen. Daarna lopen ze vanaf het terras gezien al ritselend van links naar rechts het door gebladerte naar de rechterkant van de pergola. Een mooie manier om buurkatten en andere rovers op een dwaalspoor te brengen …

160605-1245x

Bijna helemaal aan de rechterkant – bijna boven de steunpaal – zit het nestje. Nadat één van de ouders net weer was vertrokken, heb ik de camera aan het begin van de middag even voorzichtig door het groen bewogen om een paar foto’s te maken van de vier aandoenlijke reikhalzende keeltjes …

160605-1247x

28 gedachten over “Reikhalzende keeltjes

 1. wat ontzettend leuk deze merel familie in eigen tuin Jan
  leuk die foto’s van dat hongerige jonge grut, ede bekers zijn groot zat dus kan er veel voedsel in
  ze groeien ook zo ontzettend snel, een drukke tijd voor de ouder vogels

  Like

 2. Ohhhh wat een vertederend beeld. Prachtige serie.
  Heb je ze allemaal wel een wormpje of rupsje in hun bekkie gestopt als dank voor het poseren? 😉
  Wat ben je toch zorgzaam dat je tijdelijk een net over de vijver hebt gespannen. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Schitterend, Jan! Zo mooi scherp en duidelijk die kleine bekjes in beeld. Mooi ook, dat touwtje in het nest.
  Slim zijn die ouders ook door met een ommetje naar hun nest te gaan. Hopelijk groeien de jonkies voorspoedig op.

  Geliked door 1 persoon

  • Dat laatste is hier in het verleden ook al eens.a gebeurd. Maar waar niet, vrees ik.
   Waar ik me nu zorgen over maak is de vijver … Als die jonkies bij het verlaten van het nest niet al te vliegvaardig de verkeerde kant op gaan, dan dreigt een mogelijke verdrinkingsdood. Daarom gaan we zo meteen zekerheidshalve toch maar tijdelijk een net over vijver spannen. Want nu ik die aandoenlijke koppies heb gezien, wil ik ze niet graag dood in de vijver terugvinden.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.