Sportzomer 2016 – even bijkomen

De sportzomer van 2016 kwam afgelopen weekend tot een voorlopig hoogtepunt met een prachtige medailleregen op het EK atletiek in Amsterdam, een geweldige tweede plaats van Max Verstappen in de Grand Prix van Groot-Brittannië en een fantastische zege van Tom Dumoulin in een loodzware bergetappe in de Tour de France. Hoog tijd om op deze eerste rustdag in de Tour de France even wat  tot rust te komen …

140919-1543x

En waar kunnen we dat nou beter doen dan in het prieeltje aan de Leijen bij Doktersheide …? Zacht golvende weerspiegelingen te midden van een kleine oceaan van stilte, die alleen af en toe wordt onderbroken door de roep van een vogel of de zachte plons van een visdiefje dat het wateroppervlak doorklieft. Als je hier een uurtje hebt gezeten, dan kun je de hele wereld weer aan en ben je zo maar weer klaar voor het vervolg van de sportzomer van 2016 …

140919-1546x

28 gedachten over “Sportzomer 2016 – even bijkomen

 1. mooie plaatjes met die wolken en dat licht Jan, heerlijk rustgevende foto’s

  RE: Ik heb er 1 vraag over: wat zijn dat voor rollen op de 13e foto?
  De tulpen gaan de grond in op die netten Jan, dus met met het rooien worden ze met speciale machines weer met net en al uit de grond gehaald.
  De neten rollen ze op en die worden dan later opgeruimd. de bollen zijn dan inmiddels al afgevoerd.

  Heb een filmpje gevonden van een teler bij mij in de buurt van het planten https://www.youtube.com/watch?v=KDDetFAZaz8
  Ook een filmpje van het rooie met behulp van de netten, en er staan er nog veel meer van op Youtube https://www.youtube.com/watch?v=yEWihZKqpCw

  Groet, Bram

  Liked by 1 persoon

  • Ik ben al een aantal jaren wat afgehaakt bij het voetbal. In de eerste rond van het EK heb ik geen wedstrijd helemaal gezien. Daarna hebben we er een aantal krenten uitgevist, maar wat ik ervan heb gezien, viel eerlijk gezegd niet mee. Ik vond het maar een matig toernooi. Wel jammer dat België niet verder is gekomen, met een beetje meer lef zou dat bij een volgend toernooi wel moeten lukken, lijkt me..

   Like

   • Toen ik een paar wedstrijden helemaal uitgekeken had vond ik het welletjes. Daarna ben ik weer heel selectief gaan kijken: achter de computer bezig met de echt leuke dingen en als de toon van publiek en commentator omhoog ging, eventjes kijken wat de aanleiding voor de opwinding was. Dit bespaart een heleboel tijd en ergernis, kan ik je zeggen.

    Nu zo’n luizenploeg als Portugal gewonnen heeft, is er ook nog een premie gezet op verdedigend spel. Verder was de creativiteit in de zestien bijna volledig zoek. Achterlijn halen door buitenspeler of back en spits aanspelen, het kwam maar zelden voor. Ik vind dat de spelregels in dier voege veranderd moet worden, dat er een premie gezet wordt op aanvallend spel. Bijvoorbeeld door het terugspelen van de bal helemaal uit te bannen (net als bij rugby).

    Liked by 1 persoon

    • Ja, ik heb dus lang niet alles gezien, maar wat ik ervan gezien heb, geeft me toch wel de indruk dat dit het kampioenschap van de armoe was. En dat is in mijn ogen een tendens die al een aantal jaren gaande is. Er zal wel wat moeten veranderen, wil het voetbal mij als regelmatige kijker terug krijgen.

     Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.