Oud en nieuw

Als je in Fryslân bij de ‘Seedykstertoer‘ en het ‘Tempeltje van Ids‘ bent, dan valt er niet te ontkomen aan het beeld van de oude poldermolen ‘Kleilânsmole‘ uit 1865, met daarachter een lange rij moderne windturbines. Oud en nieuw, gebroederlijk samen …

161229-1420x

Ze zijn hier in het verleden wel vaker te zien geweest, maar zo met Oud & Nieuw leek dit me wel weer een toepasselijk beeld. En ze stonden er zo mooi bij met die combinatie van nevel en zon, daar kon ik simpelweg weer niet omheen …

161229-1421x

Over Oud & Nieuw gesproken …bedankt voor al jullie leuke, kritische, meelevende en humoristische reacties en ‘likes’ in het afgelopen jaar!

Doen jullie voorzichtig vanavond!?
Een rustige en veilige jaarwisseling gewenst!

31 gedachten over “Oud en nieuw

  • Heel verstandig, Marylou, wij maken er verder ook weinig drukte van, we vermaken ons wel met de Top 2000 en de tv. Rond twaalven wagen we ons even voorzichtig buiten om de buren een gelukkig nieuwjaar te wensen.
   Een rustige jaarwisseling gewenst en een goed en rustig begin van 2017.

   Like

 1. De oude molen heeft daar wel een prominent plekje en komt zo mooi tot zijn recht. Wat betreft de windmolens, we kunnen er niet meer omheen. Steenkolen en teveel gaswinning willen we immers ook niet.
  Je hebt dit beeld mooi gebruikt in je jaarwisselingslogje. Jullie ook een fijne avond gewenst en een veilige jaarwisseling. Ik weet dat jullie je wel veilig gedragen, maar ja de omgeving hé, daar ben je dus van afhankelijk of je moet veilig binnen blijven.

  Geliked door 1 persoon

 2. De combinatie van oude en nieuwe windopvangers doet toch een beetje pijn aan mijn ogen.
  Apart gezien zou ik dat anders ervaren. Maar ja, zo staat het er nu eenmaal daar ter plaatse…
  We houden het rustig tijdens de jaarwisseling, net als jullie waarschijnlijk 😉
  Hartelijke groet, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Zoals ik hierboven in antwoord op Leo al schreef: ik begin er al aardig aan te wennen. We zullen het ermee moeten doen tot er nog betere alternatieven zijn voor onze energievoorziening.
   Wij doen het zekere rustig aan, Zem, veel plezier.

   Like

Reacties zijn gesloten.