Weerzien op de boerderij

Na de cultureel-historische tussenstops bij de ‘GreenArtSpot Driftplein’ en de voormalige joodse begraafplaats van Dalen restte me nog een kort ritje naar de boerderij van collega-blogger boerin Hendrika en haar eega. Onder het genot van een bak koffie even bijpraten met de boer en de boerin, en dan even een rondje over het erf en door de stallen om de vertrouwde geur en sfeer van de boerderij op te snuiven …

Een deel van de dames deed zich tegoed aan een pas opgediende maaltijd. Verderop in de stal lagen koeien lekker uitbuikend te herkauwen op hun ruime plekken, waar ze onlangs nieuwe, nog wat gerieflijker matten hadden gekregen met een verse laag strooisel …

25 gedachten over “Weerzien op de boerderij

 1. Toch altijd een vreemde gewaarwording: je eigen bedrijf door andermans camera bekeken. Heb je deze beelden met je actiecamera gemaakt – die had je vlgs mij toen bij je? Het valt me op dat je lezers een positief beeld van de sector hebben, daar ben ik erg blij mee 😀

  Geliked door 1 persoon

  • Deze foto’s heb ik met de Powershot gemaakt, de actioncam heb ik op die dag in de auto laten hangen.
   Of de lezers (en ook deze jongen) positief zijn over de hele sector, is nog maar de vraag. De veeteeltsector staat er in Noord-Brabant b.v. niet al te best voor, als je het mij vraagt. Dat er een positief beeld van jullie boerderij is, vind ik eerlijk gezegd niet zo vreemd. Het erf en de stallen liggen er over het algemeen keurig bij, de koeien hebben de ruimte, ze zien er goed en gezondheid uit en komen niets tekort. Dus ja, wat wil de gemiddelde burger nog meer …?

   Like

 2. Mooie serie, Jan. Ik logeerde vroeger vaak op de boerderij en kom er nog wel.
  Ik ruik haast het hooi, en de speciale boerderijlucht als ik de foto’s zie.
  Fijn, je blogvriendin en haar man weer te kunnen ontmoeten!

  Geliked door 1 persoon

 3. Als ik koe was dan zou ik inderdaad bij Hendrika en haar boer op stal willen staan, uhhh liggen. Lekker herkauwend op het beste kwaliteit voer. Ik zou wel voor het raam willen liggen en met een dromerige blik over het Drentse platteland uitkijken. En als dan die fotograaf uit Fryslân langskomt zou ik even mijn best doen om wat “parfum” te spuiten, zonder al teveel te sputteren. En zo is iedereen weer blij. 😉

  Haha prachtig zoals die snuit “uit” het beeldscherm komt Ik zou bijna gaan neusje vrijen. 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk foto’s van deze stallen en boerderij Jan, leuk dat je weer even op bezoek kon daar.
  de dames staan er allemaal mooi op

  RE: Als je deze hele serie op één dag hebt gemaakt
  Op de paddestoel foto’s na alles van de zelfde dag, wel alles uit November

  Geliked door 1 persoon

 5. Prachtrige foto’s! En nu zien we ook de zwarte koeien van boerin Hendrika! En die Fend… die hebben wij precies zoeen hier op het erf hahaha. Ik snap dat je genoten hebt. Altijd boeiend om te zien waar je eten vandaan komt. Mooie dames, moderne technieken, vriendelijke boerin en boer.

  Geliked door 1 persoon

  • De koeien hebben daar inderdaad een heel goed plekje, Ria. Toen ik daar een kleine tien jaar geleden voor het eerst kwam, moest ik wennen aan koeien die altijd op stal staan. Maar intussen weet ik wel zeker dat ze het daar zeker niet slecht hebben.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.