Galgaten, de Drentse Soarremoarre

Zoals ik de omgeving van Soarremoarre (Google Maps) als favoriet fûgeltsjelân heb, zo heeft boerin Hendrika haar favoriete vogeltjesland aan de Galgaten (Google Maps) Daar wilde ze me op deze mooie middag in mei graag even kennis mee laten maken. En dus tuften we na de lunch in bedaard tempo over Drentse dreven naar ‘Galgaten, de Drentse Soarremoarre …’   😉

170522-1414x

Al snel reden we over een smalle met fluitenkruid omzoomde weg tussen kruidenrijke weilanden door. Hendrika had niets teveel gezegd, het was er prachtig. Zodra ik de auto op een geschikt lijkend plekje in de berm had laten uitrollen, werden we vanaf een oude dampaal luidkeels begroet door een grutto …

170522-1410x

Blijkbaar herkende hij al snel goed volk in ons, want hij bleef mooi op zijn fotogenieke plekje staan en dat leverde even later een veel mooiere foto op dan de eerste …

170522-1412x

Ook in het lange kruidenrijke gras rondom ons konden we al snel verschillende grutto’s gewaarworden. Verderop, helaas te ver voor onze camera’s, liep een koppel wulpen over een pas gemaaide strook gras …

170522-1416x

Ik sluit deze serie Drentse logjes en foto’s af met een foto van een hek in de verte. Jawel, het is weer een wringe. Daarmee is het verhaal echt rond, want ik begon deze serie immers ook met ‘Een wringe in Drenthe’. Rest me nog te vermelden dat er ook nog een klein, op deze foto nauwelijks herkenbaar toetje op dat mooie oude hek staat: een gele kwikstaart …

170522-1422x

Vanuit Fryslän nogmaals bedankt voor de gastvrije ontvangst en het mooie ritje naar jouw fûgeltsjelân, Hendrika. Een hartelijke groet ook aan meneer de Boer.

17 gedachten over “Galgaten, de Drentse Soarremoarre

 1. Leuke vergelijking, Drentse Soarremoarre – lekker moeilijk woord 🙂 – het lijkt er inderdaad heel veel op. Wat grappig dat je daar ook een wringe zag, ik heb het hek niet gezien. Nu is dit een gebied waar de grond grotendeels eigenlijk alleen geschikt is voor ‘vogeltjesland’ – slechte landbouwgrond. Ik zie hier dan ook vooral heel veel subsidiegeldgrond liggen… .

  Geliked door 1 persoon

 2. De grutto heeft op die verweerde paal inderdaad een daalders plekje. En een prachtige combi voor je dito foto. De foto in het lange kruidenrijke gras is ook goed gelukt.
  Ik heb het al eerder geschreven maar deze hekken vind ik geweldig in het Drentse landschap staan.
  Goed idee van Hendrika om je mee te nemen naar dat gebied.
  Ik ben nu twee keer binnendoor naar Hendrika en haar boer gereden vanaf ons vakantieadres. Iedere keer genoot ik dan van de schoonheid van het Drentse platteland!

  Geliked door 2 people

 3. schitterend met die grutto op die paal Jan, die hoop ik ooit ook nog eens te kunnen maken van een grutto
  mooie gebied en heerlijk lente beelden in deze grijze herfstige en onstuimige tijd van het jaar.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.