Tussen de juffertjes

De afgelopen tien, elf jaar ben ik niet eerder zo laat in het jaar op pad gegaan voor een fotokuier met Jetske in de Kop van Overijssel. Het was half juni, toen ik me daar op een mooie dag aan de rand van de vijver de koffie kon laten smaken. De foto-onderwerpen dienden zich al snel aan, want het krioelde er niet alleen in het water, maar ook erboven van het leven. Om te beginnen zag ik deze pas uitgeslopen, nog bleke waterjuffer naast zijn oude jasje zitten om op te drogen en uit te harden …

170614-1109x

Op de rand van een ander rechtopstaand blad van de waterlelie zat een lantaarntje mooi te zijn …

170614-1111x

Een stukje verderop voerden twee juffertjes samen een mooi schaduwspel op …

170614-1119x

Ja, en dan komt van het een het ander en moeten er eitjes worden afgezet …

170614-1122x

19 gedachten over “Tussen de juffertjes

 1. Het was inderdaad wat dat betreft een vreemd jaar in tegenstelling tot de voorgaande fotografische jaren samen.
  Mooi om de details rond onze vijver te zien door jouw camera. Het kan me niet snel genoeg gaan dat we weer aan de rand van de vijver kunnen koffiedrinken.
  Grappig die foto’s van de juffers met hun duidelijke schaduwen.

  Geliked door 1 persoon

  • Even voor alle duidelijkheid: ik ben verder niet ziek of zo, hoor. De TENS doet op zich zijn pijn verminderende werk wel, maar ik moet er nog steeds aan wennen om dat apparaat steeds ’s middags en ’s avonds bij me te dragen.

   Like

 2. Zodra de eerste sneeuw valt zie je de fotoforums wit worden. Zo wit zelfs dat ik al helemaal geen zin meer heb in een sneeuwlandschap 🙂 Fotografie is voor mij niet seizoensgebonden Jan. Je insecten doen het n de koude maanden ook heel goed

  Geliked door 1 persoon

 3. Nou Jan…maakt niet uit of het zomerse foto’s zijn. We weten de omstandigheden en dan nog, er komen meerdere blogs voorbij die in zomerse sferen verkeren. Het gaat er om dat er op uit kunt en ons al dat moois kan laten zien. Fotograferen is je hobby en dat hoop ik dat je dat nog lang kunt doen….als de Tens yemnsyen wat mee wil werken. Deze foto’s zijn mooi hoor.

  Geliked door 1 persoon

  • Het is wennen, Leo, vanaf eind 2005 heb ik al fotograferend en bloggend voortdurend de actuele gang der seizoenen in beeld gebracht. Dat is me dit jaar voor het eerst dus niet gelukt. Het zal nog wel vaker gebeuren, daar moet ik mijn weg even in zien te vinden.

   Like

Reacties zijn gesloten.