Een futendansje op video

Nauwelijks voelbaar trok af en toe een aangenaam koel briesje door de vogelkijkhut ‘Blaustirns’ aan de Leijen bij Doktersheide, toen Jetske en ik daar dinsdagochtend kort na elven neerstreken. Desondanks lag het oppervlak van de Leijen er zo goed als rimpelloos bij …

Hoewel ik op dat moment eigenlijk net niet helemaal stabiel en ontspannen zat, besloot ik meteen een video-opname te starten vanaf het moment dat ik een fuut in de richting van een andere fuut zag koersen. Wie weet, misschien zou het tot een dansje komen, dacht ik. En die gedachte werd vlot bewaarheid.

Het filmpje werd door mijn wat ongelukkige houding weliswaar niet helemaal stabiel, maar ik had meer geluk dan mijn fotomaatje. Voor haar speelde deze mooie scene zich af achter een storende rietkraag. Dat was sneu voor Jetske, want het werd een charmant dansje. Maar over het algemeen is dat soort momentjes van klein fotografisch geluk aardig verdeeld tussen ons …

42 gedachten over “Een futendansje op video

 1. Ik had zo’n dansje nog nooit in het echt gezien. Het was een prachtig gezicht. Gelukkig dat je strategisch goed zat en adequaat reageerde toen ik je wees op nummer 2 die van rechts aan kwam zwemmen. Ik had deze keer minder geluk met mijn plekje, maar dat is all in the game. Gelukkig kon ik rechts van jou nog net 1 foto maken. Op mijn weblog heb ik uiteraard verwezen naar je prachtige filmpje.
  Het was een daalders plekje dat voor herhaling vatbaar is.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben erg blij met die nieuwe hut, het was altijd al één van mijn favoriete plekjes, zoals je weet. Nu je er helemaal onder dak kunt zitten, is het nog beter geworden. Vanmorgen heb ik mijn eerste zwarte sterns er gefotografeerd. En er waren ook weer een paar futenkoppeltjes die wel wat meer met elkaar wilden ondernemen dan alleen wat rond zwemmen. 🙂

   Like

 2. Jan ondanks dat je niet stabiel en ontspannen was vind ik het een knappe prestatie heb dan ook met plezier gekeken.

  Tip misschien een rijs zakje meenemen gevuld met Boekweit-doppen dat weegt bijna niets.

  Groet uit een zonnig dorp aan de Vliet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.