Een lhb-tje, een matroos en ’n kapitein

Sinds zondagavond had ik halverwege de maandagmiddag onverwachts een afspraak. Omdat ik na een actieve week en een pittig weekend nog in de ‘bijtankmodus’ stond, heb ik me na het plaatsen van mijn logje ‘Nattigheid’ in afwachting van het moment van vertrek naar die afspraak eerst maar weer lekker in mijn stoel genesteld …

Terwijl ik even later wat lag te sluimeren, bekroop me het gevoel alsof ik bekeken werd. Een blik door de ramen leerde dat daar niets te zien was. Het gegluur moest dus van binnen komen. En toen zag ik ineens vanuit een ooghoek iets bewegen … Op het tafeltje naast mijn stoel bleek een lieveheersbeestje bezig te zijn met rek- en strekoefeningen op mijn iPad …

De camera lag ook ditmaal weer niet ver weg, zodat ik nog even wat van zijn activiteiten vast kon leggen. Niet lang daarna klom het beestje via het oplaadkabeltje omhoog. Boven aangekomen, ontdekte hij dat dit een doodlopende weg was. Nadat hij vervolgens een paar maal van boven naar beneden was gelopen en weer terug, vloog hij weg …

Omdat het nooit een straf is om wat eerder op de plek van de afspraak aan te komen en daar eerst wat rond te kijken, vertrok ik een kleine drie kwartier later. Daardoor kwam ik wat vroeger dan oorspronkelijk gepland, maar toch precies op het juiste moment op de plek van bestemming aan. Tegelijk met de vakantiegangers uit het zuiden des lands stapte ik op het kleine parkeerplaatsje bij de Ecokathedraal uit de auto …

Na een hartelijke kennismaking met medeblogger Matroos Beek en haar kapitein, die deze week tijdelijk voor anker zijn gegaan in het zuidoosten van Drenthe, begonnen we gedrieën aan een tocht door de in ’t groen gehulde Ecokathedraal. Terwijl de kapitein – zoals dat hoort – zijn eigen koers uitzette, loodste ik de matroos zo goed en zo kwaad als het ging door dit bijzondere stukje Fryslân …

Alsof we elkaar al jaren kenden, kletsten we intussen honderduit over allerlei zaken des levens. Om de beleving van de Ecokathedraal niet ongemerkt voorbij te laten gaan, hielden we af en toe bewust even stil. De matroos maakte hier en daar een foto, ik ben daar nauwelijks aan toe gekomen ditmaal. De gesprekken waren te mooi en te intensief om me ook nog met fotograferen bezig te houden. Ja, natuurlijk heb ik de foto nog, die ik van dat bijzondere stel maakte, terwijl we na afloop van de rondgang op de bankjes vooraan zaten na te praten …
Uit privacyoverwegingen koester ik die foto voorlopig echter in mijn privé-archief … 🙂

Matroos Beek & Kapitein, het was me een genoegen om kennis te maken. Dank voor de gezellige gesprekken. Ik vond het mooi om bepaalde beelden en ideeën bevestigd te zien worden. Snel zal het zich niet voordoen, maar bij gelegenheid zal ik een volgend samenzijn niet uit de weg gaan. Een hele fijne vakantie verder!

48 gedachten over “Een lhb-tje, een matroos en ’n kapitein

  • We hadden bij de Ecokathedraal afgesproken op verzoek van Matroos Beek. Zij is eigenlijk al vanaf het begin onder de indruk van mijn foto’s van die bijzondere plek. Omdat we qua schrijfstijl ook al langere tijd een zekere ‘klik’ voelden, was dit een logisch gevolg nu ze in de buurt waren.

   Geliked door 1 persoon

 1. Gaaf! en wat ontzettend leuk! Ja, altijd leuk als je iemand kunt ontmoeten, vooral als je elkaar al lang leest en doet, dat is bij ons nog maar kort, maar who knows 😉 In Drachten zelf heb ik ook al een blogster eindelijk ontmoet die daar ook woont en werkt, maar dat is echt heel makkelijk, alleen haar werk zit in de weg qua rooster, hahaha

  En koester die ene foto maar, soms hoeven dingen niet online.

  x

  Geliked door 1 persoon

 2. Dat is gezellig om zo’n ontmoeting met mede blogger te hebben dat gebeurd niet
  iedere dag, fijn om te lezen dat jullie het heel gezellig hebben gehad.
  En het heeft nog een paar leuke foto’s ook opgeleverd.

  Dan nog een ontmoeting met een lieveheersbeestje dat zijn rek en strekoefeningen
  bij jou kwam doen.
  Dat zijn van die pareltjes waar je weer energie van krijgt.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

  • Zo is het precies, Erica. Dit zijn van die dagen die me nogal wat energie kosten, maar ik zou ze niet graag willen missen. Dit was een topdag waar ik de rest van de week van moet bijtanken. Maar dat is het alleszins waard, want ik kijk er met veel plezier en een voldaan gevoel op terug.!

   Like

 3. wat leuk jan, dat zijn de pepertjes van het leven hé, ze lijken me erg aardig matroos en haar kapitein 🙂 en uit jouw blog denk ik te kunnen halen dat het ook zo is 🙂

  tof van je, en je lieve heersbeestje heeft een prachtige tocht gemaakt zo te zien 🙂

  Geliked door 2 people

 4. Wat heb je dat prachtig verwoord Jan. Hier kan ik niets aan toevoegen, enkel beamen.
  Wat die Ecokathedraal van je toch teweegbracht…
  De foto’s die ik nam, bekijk ik als we weer thuis zijn van ons Drents avontuur. Hopelijk zijn ze goed genoeg om er een blogje van te maken.
  Het was ontzettend fijn om met jou kennis te maken, en ja, mochten we niet zo ver van elkaar wonen, dan zouden we zeker eens vaker ons babbeltje slaan. De klik is er in ieder geval, maar dat voelde ik al tijdens het bloggen. In het echt ben je precies zoals ik mij had voorgesteld, maar dan groter 😁
  Ik hoop van harte dat we elkaar in de toekomst nog eens ontmoeten in levende lijve.
  Bedankt Jan!

  Geliked door 1 persoon

  • Ik heb er hier op dit moment niet zo gek veel meer aan toe te voegen, Matroos. Dat komt nog wel eens via de mail.
   Zoals ik bij een reactie hieronder al schreef: dit zijn van die topdagen die me nogal wat energie kosten, maar ik zou ze niet graag willen missen. Zo’n treffen geeft weer wat extra kleur en fleur aan het leven. Na vorige week had ik me toch al voorgenomen om deze week rust te nemen en bij te tanken. Sinds gisteren lukt dat heel goed. 🙂
   Veel plezier verder de komende dagen, ik had jullie wat meer zon gegund.

   Tige tank en groetnis oan de kapitein.

   Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk dat jullie elkaar hebben getroffen. En dan ook nog eens op één van je lievelingsplekjes waar je ons al weken zo mooi doorheen loodst.
  Leuk dat het meteen vertrouwd voelde, bloggen schept dan toch een band
  Pas maar op, want straks staat heel blogland voor je in de rij. 😃

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.