Salamander TV – deel 1

Terwijl ik eind juni op een mooie zaterdagmiddag de bloemetjes van de krabbenscheer in de vijver stond te bekijken, zag ik plotseling onder water iets bewegen, en het was zeker geen vis. Na enige tijd werd me duidelijk dat er salamanders in onze vijver huisden. En niet 1 of 2, maar mogelijk een hele kolonie. Af en toe zag ik drie, een enkele maal zelfs vier salamanders tegelijk door het water zweven.

De eerste screenshots heb ik al op 5 juli laten zien. Aan de rest ben ik vanwege mijn pijncrisis vervolgens niet meer toegekomen. Vijf zonnige filmdagen in juni en juli, en vele uurtjes monteren in de afgelopen dagen hebben nu geresulteerd in 3 korte films van resp. 6, 7 en ruim 5 minuten. Voor wie na de kerstdagen wel wat slow tv kan gebruiken presenteer ik Salamander TV, vandaag deel 1:

– wordt vervolgd –

32 gedachten over “Salamander TV – deel 1

 1. Ik vond het heerlijk om dit filmpje terug te zien. Eerst op de iPhone bekeken en nu op de desktop. Ik word er wel rustig van. Missie geslaagd. 🙂
  Verrassend zo duidelijk als je de beestjes erop hebt gekregen. Het is sowieso een feestje als je deze in je vijver hebt. Mooi om in diverse shots te zien hoe de watersalamanders in beeld verschijnen. De shot waarbij ze face to face zwemmen vind ik ook heel mooi. Net als de salamander die onder de steen verdwijnt en weer terugkomt en dan iets vangt aan de oppervlakte.
  Kortom een top-filmpje.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Jetske. Ik was en ben erg blij met die salamanders in de tuin, dat maakte het een stuk makkelijker om op gezette tijden wat opnamen te maken. Dat shot waar die twee salamanders heel langzaam naar elkaar toe komen en dan met de kopjes tegen elkaar staan, was één van de vele cadeautjes. 🙂

   Geliked door 1 persoon

  • Ja, het water in onze vijver is de laatste jaren in perfecte conditie. Anders zouden deze salamanders er ook niet zitten, denk ik.
   Vermoedelijk hebben de salamanders intussen ergens in de tuin een plekje gevonden om te overwinteren, want dat schijnen ze niet onder water te doen. Hopelijk zie ik ze volgend jaar weer verschijnen.

   Like

  • Fijn dat je er weer van genoten hebt, die rust zal veel mensen goed doen (als ze het even kunnen opbrengen om daar wat tijd voor te nemen tenminste …).
   Ieder zijn sterke en zwakkere kanten. Het spelen met beeld en geluid ligt mij nu eenmaal wel.

   Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.