Een gaai in de tuin

Sinds enkele dagen hebben we regelmatig een gaai op bezoek …

We zijn nog geen vrienden, want ik hoef maar naar de achterdeur te wijzen of hij is alweer weg …

De foto’s heb ik vanuit huis gemaakt en daar ben ik niet echt tevreden mee …

Dat kan beter en dat moet beter. Er zit niks anders op dan de strijd maar aan te gaan om hem te verschalken …

42 gedachten over “Een gaai in de tuin

 1. Volgens mij leg je de lat te hoog. 😉
  Ik vind de foto’s prima gelukt. Zeker als je realiseert hoe schuw vogels in de regel zijn. Een bevriende natuurfotograaf heeft in zijn eigen tuin een schuilhut staan met een zichtgaatje richting de voederplaats. Een ideetje? 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Wel leuk de gaai in je tuin en ja ze zijn vreselijk schuw. Dus er is werk voor je aan de winkel om een nog mooiere foto te maken 🙂 Misschien een mooi stronkje neerleggen een pinda erbij , onder een gordijn gaan zitten en klikken maar….ha ha ik wacht het af!

  Geliked door 1 persoon

 3. Fotograferen door glas is vaak prima te doen als het raam maar goed schoon is. Op het formaat waarop ik deze foto’s kan zien op je blog heb ik dan ook niets aan te merken Jan. Misschien vindt je het geen kunst om vanachter glas te fotograferen maar de beste natuurfoto’s zijn vaak vanuit schuiltentjes of met cameravallen gemaakt Jan. Wat ik dan wel weer mooier vindt is een foto van zo’n vogel op een tak en niet hangend aan een voedernetje maar dan wordt het wel een zaak van errug lange adem 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Bij gebrek aan beter doe ik het hier ook wel mee, Henk. Maar je zult toch met me eens zijn dat de mooiste details in het fraaie verendek van de gaai toch wel verloren gaan. Ik had gehoopt om de camera vandaag eens een tijdje op statief buiten te zetten en dan m.b.v. de iPhone vanuit huis wat foto’s te maken. Maar zo lang het tegen motregen aan zit, laat ik dat idee ook maar weer even varen.

   Like

   • Het missen van extra detail heeft misschien ook te maken met de beeldvulling van je onderwerp. maar ik vindt het al heel knap wat je met het door jou gebruikte materiaal bereikt aangezien je niet beschikt over een fullframe camera met een vastebrand van 600 mm t.w.v . 17.000 euro.

    Wat je in ieder geval echt nodig heb is ruim licht zodat je iso laag blijft en je sluittijd kort. wachten dus op een zonnetje 🙂

    Geliked door 1 persoon

    • Ik heb niet de illusie om met mijn camera van nog geen € 500 tegen dergelijke krachtpatsers op te kunnen, Henk. Ik zou niet eens durven om ermee op pad te gaan met mijn af en toe wankele evenwicht. Maar zoals je weet, probeer ik wel altijd het uiterste uit mijn eigen krachtpatsertje te halen, Een beetje zon is daar bij zeker behulpzaam, want als hij ’t ergens moeilijk mee heeft is het wel met weinig licht. 🙂

     Geliked door 1 persoon

 4. Die gaai is, mede dank zij Aafje’s ramengepoets, toch haarscherp op de foto gekomen. Mooi ook met de bamboetakjes als decor!
  Vanaf vandaag vogeltelling, hopelijk komt hij weer!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 5. Whahahahaha, ik wens jou heel veel succes met het winnen van de gaai 😀

  Ze zijn prachtig ik weet nog dat het 1 van de eerste vogels was waar wij het op de lagere school over hadden, de Vlaamse gaai en de ijsvogel trouwens. Naast de huismussen en zo 😉

  Hier vliegen ze in het park nu, ivm de bouw van de Floriade, en aan twee kanten ligt de natuur open dus ze komen nu de wijk in.. het park in.. maar het is mij nog niet gelukt om ze te vangen met de camera 😉

  Dit gaat jou vast en zeker lukken!

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.