’t Grijze weer beu

Om toch af en toe wat anders te zien dan de tuin, heb ik gisteren weer eens een ritje gemaakt in de buurt van Oudega en Earnewâld. In fotografisch opzicht mocht ik niet mopperen, maar desondanks ben ik zo langzamerhand wel een beetje klaar met het grijze weer. En volgens mij dacht een fazant in stuk hooiland er ook zo over. Nadat ik de auto in de berm had laten uitrollen om een paar foto’s van hem te kunnen maken, bleef hij chagrijnig zitten waar hij zat. Uiteindelijk was ik degene die het eerst weer vertrok, en dat komt niet zo gek vaak voor bij fazanten …

43 gedachten over “’t Grijze weer beu

 1. hopelijk komt er inderdaad wat verandering, een beetje sneeuw en ijs zou wel leuk zijn, anders heb je het idee dat we de winter hebben overgeslagen en van de herfst naar de lente overgaan, wel bijzonder of deze fazant was niet in orde, want meestal gaan ze er luid krijsend vandoor, maar zo heb je deze wel mooi vast kunne leggen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Zijn sommige fazanten echt zo dik? Of heeft ie zich voor de gelegenheid ‘opgeblazen’ om extra mooi op de foto te komen? 😉 Of is ie wellicht in verwachting? 😉 De fazanten op de foto’s hieronder in de gerelateerde artikelen zien er namelijk een stuk slanker uit.

  Geliked door 1 persoon

   • Dank, helder. Kennelijk zijn er onder de fazanten soms volslanke exemplaren. Wat dat betreft zijn het net mensen. 😉 Ik heb hem geplaatst op https://www.plaatsengids.nl/oudega-smallingerland, welke pagina ik zojuist nog significant verder heb uitgewerkt, met o.a. een bij toeval door mij gespotte uitvoerige site over de geschiedenis van het dorp, dankzij een scriptie van een lokale aardrijkskundeleraar destijds i.o. En de dorpsraad en het dorpshuis had ik ook nog niet. Helaas is de lokale Fûgelwacht niet erg spraakzaam op het internet (toepasselijk in dit kader, want allicht doen ze ook goede dingen voor de lokale fazanten). En dat probeer ik in de alinea in kwestie dan maar op een nette manier duidelijk te maken, als hint om er iets aan te doen.

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.