De aalscholvers worden weer mooi

Hoe het elders in den lande is, weet ik niet, maar hier in het noorden was het zonnige begin van februari van korte duur. Het is weliswaar nog altijd veel te zacht voor de tijd van het jaar, maar het is vooral weer net zo grijs als in januari. En dan komt deze voornamelijk uit grijstinten bestaande serie, die ik eind januari in de Jan Durkspolder heb gemaakt, toch nog weer goed van pas …

Tussen een verscheidenheid aan eenden leken de aalscholvers het die dag goed naar hun zin te hebben. Er werd wat gezwommen, er werd wat gewassen en gepoetst …

En natuurlijk werd het verendek voor zo ver mogelijk zorgvuldig gedroogd. Maar ik kreeg het idee, dat er toch vooral geshowd werd met het vroeg verschijnende voorjaarstenue. Zowel wangen en dijen als kruin en nek begonnen al mooi te kleuren …

31 gedachten over “De aalscholvers worden weer mooi

 1. Bijzondere vogels zijn het, ze zijn dol op paaltjes én hoge bomen.
  Hier zat er laatst één de halve middag in een hele hoge boom, prachtig dat silhouet!
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ze zijn inderdaad erg mooi wanneer ze hun vleugels staan te drogen. Met wat zon op vleugels zijn ze nog mooier. Dan kun je zien dat ze niet echt zwart zijn, maar dat er een donkergroene kleur in hun vleugels zit.

   Like

 2. Aalscholver zitten altijd op de paal. Wat hebben dan mooie vleugels om te zien. Bij ons komen ook koppeltje aalscholver in de slootje. Vreemde plek. Het is grijs. Maar het moet kunnen foto’s te maken. Bij ons gaat nu beetje schijnen.

  Geliked door 1 persoon

  • Dit is een polder waar de waterstand altijd hoog wordt gehouden t.b.v. de vogels. Maar ook afgezien daarvan is de grondwaterstand in het hele werkgebied van Wetterskip Fryslân (het regionale waterschap) weer op peil.

   Like

Reacties zijn gesloten.