De eerste terrasdag

Een nieuwe maand, een nieuw begin. Je zou bijna denken, dat de gaai en het koolmeesje daaraan gedacht moeten hebben, toen ze gisteren aan het eind van de ochtend vlak na elkaar even kwamen poseren in de tuin …

Het uitblijven van ook maar het minste of geringste winterweer voelt niet goed. Zowel in december als in januari kwam de gemiddelde temperatuur in ons tuintje uit op 5,4 °C. De laagste temperatuur kwam deze winter tot dusver uit op -1,2 °C op 28 december. In januari werd het niet kouder dan -0,2 °C op Nieuwjaarsdag. Het warmst werd het op 14 en 15 januari, op beide dagen werd het 11,6 °C.

Nee, het zit me niet lekker. Maar ja, de hele dag daarover piekeren is wel het laatste wat effectief is. Bewustwording en het eigen kleine steentje bijdragen, lijkt me eerst wel even genoeg. Wetend dat het wat dat betreft wel goed zit, vind ik het raadzaam om er verder maar het best van te maken. En daarom ben ik gistermiddag voor het eerst eens op 1 februari lekker in de zon op het terras gaan zitten …

Stilletjes heb ik even weg zitten dromen over betere tijden, op dat moment op uur en dag precies acht jaar geleden. 1 februari 2012, het begin van de laatste echte winterperiode in ons land. Die dag heb ik een prachtige winterkuier gemaakt in De Deelen …

37 gedachten over “De eerste terrasdag

 1. men zegt dat het weer meer extreem wordt dus kan het ook zo maar weer eens 15cm de grond in vriezen toch?
  wie weet maken we dat nog een keertje mee, moet het wel opschieten met die extreme kou zoveel tijd om daar op te wachten heb ik ook niet meer.

  Geliked door 1 persoon

 2. Je hebt de drie terrashangers mooi vastgelegd. 😉
  Ik voel met je mee wat betreft die zorgen. Ieder jaar hopen we weer op een mooi wintertje. Soms leek het er niet op en kregen we nog een nabrandertje. Dit jaar lijkt het er echt niet op. Nu alles zo uitloopt moet je er ook niet aandenken dat we nu nog flinke nachtvorst gaan krijgen. Zeker niet voor de mensen die er van moeten leven.
  Naar mijn idee schaatsten we vroeger iedere winter. Je schaatsfoto’s vind ik heel mooi.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het zachte weer doet deugd, maar komt twee maand te vroeg.
  Als ik je foto’s zie van het bevroren water, snak ik toch ook naar echte winter. Maar ik blijf erin geloven dat februari nog wat te bieden zal hebben!?

  Geliked door 1 persoon

 4. Dromen over mooie winters: zullen we ze nog gaan meemaken? Al is het maar een paar keer 😉
  Vandaag is het weer vol triestigheid en bepaald geen terrasweer voor jou. Misschien een glimpje van de winter in de loop van deze week?
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het was hier helemaal geen mooi weer om buiten even wat te dromen maar ik heb wel de musjes hier zien terug komen. En bij jou zij er ook al vogeltjes present dus als ik eerlijk bent hoef voor mij de koude niet meer te komen want het zachte weer heeft ook al weer veel meegenomen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Je bent gisteren wezen lekker in zonnetje gezeten. Wat heerlijk. Het is toch aangenaam weer. Ik hoorde in de verte vogels fluiten. Zelfs nijlganzen hebben de lol in. Was gisteren mooi weer. Nu niet meer. Het regent bij ons. Het is tijdje geleden dat 8 jaar geleden het vroor op de ijs. Mooie foto’s had je toen gemaakt. Vogels lusten lekker voer. Leuke foto’s.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, het was hier gisteren ook een stuk beter dan vandaag. Het is nu ‘gewoon’ weer grijs en regenachtig.
   Ik zou maar wat graag weer wat winterfoto’s willen maken. Maar dat lijkt er voorlopig helaas niet in te zitten.
   Fijne zondag verder.

   Like

 7. Dromen in in het zonnetje !
  Niet normale situaties voor de tijd van het jaar maar je kan er maar van genieten !
  Hier regenachtige en winderige dagen … mis ook een beetje de mooie winterdagen !
  fijne zondag !

  Geliked door 1 persoon

 8. Wat een heerlijke foto… dromen in het eerste zonnetje… maar dan wel dromen. van de koude. Het is grappig maar ook zorgwekkend. Ook ik mis de vrieskoude en het witte laagje. Zou het nog komen dit voorjaar? Het kan, wie weet.
  Nog een fijne zondag.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.