De maan op zijn mooist

Zoals bij menigeen bekend, lokt het zachte weer me de laatste tijd dagelijks vele malen even de tuin in. Zo ook woensdag tegen het vallen van de avond. Zodra ik de deur opende, werd ik verrast door de maan die me vriendelijk toelachte. Ik maakte meteen rechtsomkeert om camera en statief even in stelling te brengen op het terras …

De atmosferische omstandigheden waren blijkbaar optimaal, want ik heb zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies verder kunnen inzoomen dan me ooit eerder is gelukt. De onderstaande uitsneden van de maan heb ik zo uit de camera kunnen halen zonder dat ik ze op de pc hoefde te croppen. Alleen contrast en kleurstelling heb ik wat bijgewerkt …

Ter afsluiting heb ik de maan nog even laten vervagen achter de hazelaar …

39 gedachten over “De maan op zijn mooist

  1. Ik was vrijdag morgen al vroeg wakker, en in de hoop op een mooi zonsopkomst naar de Brouwersdam gereden
    Onderweg heb ik al die tijd een schitterende grote oranje maan geien, een maal aangekomen op de Brouwersdam was hij inmiddels heel klein geworden nog wel oranje maar te ver weg voor een mooi foto, jouw foto’s zijn erg mooie en gedetailleerd zie zelfs kraters op de maan. mooie foto’s

    Geliked door 1 persoon

    • Klopt, al die kraters, zeeën en plateaus hebben inderdaad namen net als op onze eigen aardbol. In het verleden heb ik me daar ook wel meer mee beziggehouden dan tegenwoordig. Ik heb ooit de landingslocaties uit de Apollotijd wel opgezocht en dat soort dingen. Het blijft boeiende materie.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.