De maan op zijn mooist

Zoals bij menigeen bekend, lokt het zachte weer me de laatste tijd dagelijks vele malen even de tuin in. Zo ook woensdag tegen het vallen van de avond. Zodra ik de deur opende, werd ik verrast door de maan die me vriendelijk toelachte. Ik maakte meteen rechtsomkeert om camera en statief even in stelling te brengen op het terras …

De atmosferische omstandigheden waren blijkbaar optimaal, want ik heb zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies verder kunnen inzoomen dan me ooit eerder is gelukt. De onderstaande uitsneden van de maan heb ik zo uit de camera kunnen halen zonder dat ik ze op de pc hoefde te croppen. Alleen contrast en kleurstelling heb ik wat bijgewerkt …

Ter afsluiting heb ik de maan nog even laten vervagen achter de hazelaar …

39 gedachten over “De maan op zijn mooist

 1. Ik was vrijdag morgen al vroeg wakker, en in de hoop op een mooi zonsopkomst naar de Brouwersdam gereden
  Onderweg heb ik al die tijd een schitterende grote oranje maan geien, een maal aangekomen op de Brouwersdam was hij inmiddels heel klein geworden nog wel oranje maar te ver weg voor een mooi foto, jouw foto’s zijn erg mooie en gedetailleerd zie zelfs kraters op de maan. mooie foto’s

  Geliked door 1 persoon

  • Dat zijn mooie en bijzondere waarnemingen, Bram. Ik neem aan, dat de maan op dat moment laag stand, waardoor het licht een langere weg door de atmosfeer aflegt en van kleur verandert.
   Mijn maanfoto’s waren deze week inderdaad buitengewoon scherp. Die kraters blijven boeiend om te zien, en zeker als je nagaat dat de maan toch tussen de 363.000 en 405.000 km bij ons vandaan staat. 🙂

   Like

 2. prachtige foto’s. Ik loop ’s avonds wel eens naar buiten om van de sprookjesachtge maanverlichte tuin te genieten. Vraag mij ook wel eens af hoe landschapsschilders het voor elkaar krijgen om deze effecten weer te geven.

  Geliked door 1 persoon

  • Klopt, al die kraters, zeeën en plateaus hebben inderdaad namen net als op onze eigen aardbol. In het verleden heb ik me daar ook wel meer mee beziggehouden dan tegenwoordig. Ik heb ooit de landingslocaties uit de Apollotijd wel opgezocht en dat soort dingen. Het blijft boeiende materie.

   Like

 3. Oh mooi Jan, en dat naveltje heb je echt mooi gevangen, maar ook die laatste is een dikke 10 punten jongen,
  jij mag een fantastisch weekend verwachten… met zulke plaatjes….
  wat kan je gebeuren 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.