Weer een storm overleefd

Niet alle lampionnetjes hebben de rukwinden van Ciara en de regenvlagen van Dennis goed doorstaan. Maar ondanks alle natuurgeweld, hing er gistermiddag nog steeds een tiental lampionnetjes vrolijk wapperend in de wind. Dit waren er twee van …

Toen mijn fotomaatje Jetske hier vorige week was, ontdekte ze dat Ciara schijnbaar een takje met drie lampionnetjes uit de plantenbak had geplukt. Die had ze vervolgens heel sympathiek naast ons vijvermeisje op de rand van de vijver gelegd …

Met het oog op de komst van Dennis heb ik dat takje voor het weekend maar even gezekerd door er een steen op te leggen. Twee van de drie lampionnetjes kwamen daarbij mooi op de warm ingepakte bovenbenen van ’t vijvermeisje te liggen. Gistermiddag hing de bovenste van het drietal zachtjes in de zon heen en weer te wiegen. Als je de 2 foto’s hierboven vergelijkt met de 2 hieronder, dan is meteen duidelijk wat een beetje zon met de wereld doet …

Ik sluit af met een mooi lampionnetje dat nog boven de plantenbak hing. Bij dit exemplaar is mooi te zien dat de bovenkant van het kelkje alleen nog uit nerven bestaat, terwijl verder naar beneden het vliesje er nog goeddeels omheen zit …

35 gedachten over “Weer een storm overleefd

 1. Je hebt de weggewaaide lampionnetjes een mooi plekje gegeven. Wat zal ze er blij mee zijn. 🙂
  Het beetje zonlicht doet inderdaad wonderen, net als bij mensen.
  Het verval van boven naar beneden. Is dat standaard bij lampionnetjes vraag ik me nu af.
  Met de zachte winter duurt het wel langer voordat het vlies er helemaal af is, volgens mij.

  Geliked door 1 persoon

 2. ha Afanja,

  wat een sprookjesachtige foto’s.
  Ze zijn echt prachtig…
  Ik heb wel eens geprobeerd om de lampionnetjes in de tuin te krijgen, maar ze wilden niet…

  Dagdag, heb het goed vandaag…
  Marlou

  Geliked door 1 persoon

 3. wat leuk dat er een paar al dat geweld hebben overleeft Jan
  Dit weekend als ik het goed gelezen heb, komt er weer flink wat wind aan.
  Van mij mag het lente worden, ben nu vaak genoeg uitgewaaid 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.