Visser op laag water

Het is niet koud voor de tijd van het jaar, maar als gevolg van de defecte thermostaat in mijn lijf begonnen mijn benen na een kwartiertje toch vrij snel af te koelen. Daarom besloot ik de vogelkijkhut te verlaten en mijn ritje te vervolgen met het gebruikelijke rondje aan de noordkant van Earnewâld …

Daar was ik er korte tijd later getuige van dat een ooievaar in één van de petgaten een smakelijk hapje gevangen leek te hebben …

Even netjes afspoelen en weg was het …

Hé … zwemt daar nu ook nog wat voorbij …?

Dat viel blijkbaar tegen, waarna hij rechtsomkeert maakte en met ferme pas aan de terugweg begon. Ik startte mijn mobiele kijkhut weer en vervolgde mijn weg …

29 gedachten over “Visser op laag water

 1. Heel mooi momentje heb je gespot uit het dagelijks leven van de ooievaar.
  Wat is het toch een mooie vogel!
  Vandaag was het trouwens aardig koud met die stevige wind.
  Hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 2 people

  • Goed dat je jezelf corrigeerde, dat scheelt mij weer. 😉
   Het is inderdaad een ooievaar. ‘Earrebarre’ is de mooie Friese benaming, dat mag je als Limburgse gewoon uitspreken als ‘jerrebarre’. In de directe omgeving van de plek waar deze foto is genomen, zetelen tientallen ooievaars.

   Like

 2. wij hebben in de Eijsder Beemden ook een plas, de Pietersplas, eigenlijk een oude Maasarm die voor de grindwinning verder is uitgegraven. Het is een rijk vogelgebied, vooral ook doordat de plassen niet diep zijjn uitgegraven, wat ze in Midden-Limburg wèl hebben gedaan. Zo’n vissende reiger is een is een plezier om naar te kijken, vooral als hij zijn vangst even opgooit om hem netjes naar binnen te laten glijden zonder hinder van de schubben.

  Geliked door 1 persoon

 3. ach kijk eens aan wat een heerlijke beelden Jan, vadertje langbeen:-) een lentegevoel, een ring om zijn poot, dus hij woont misschien ergens in de buurt, dan kom je hem vást nog eens tegen, fijn hé zo’n mobiele kijkhut, 🙂

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.