De grauwe dirigent

Zoals ik gisteren al schreef, was het vrijdag heerlijk rustig en haast onwerkelijk stil op en rond de plas bij de grote kijkhut in de Jan Durkspolder. Bijna surreëel in die wereld van grijstinten …

Alleen door flink in te zoomen, kon ik zien dat er aan uiterste zuidkant onnoemlijk veel eenden ronddobberden …

Vanuit een ooghoek ontwaarde ik na enige tijd dat er dichterbij, aan oostkant van de hut ineens iets gebeurde. Eén van de twee grauwe ganzen die daar al een tijdlang zij aan zij in het water stonden, begon omstandig met zijn vleugels te slaan …

Zodra hij in de gaten leek te hebben dat ik de camera op hem had gericht, wisselde hij van plaats met zijn partner. Parmantig ging hij recht voor me staan, waarna hij opnieuw met zijn vleugels begon te gesticuleren alsof hij dirigent was. Gelukkig bleef het bijbehorende gegak van een gans ganzenkoor uit. Dat zou ik pas later op de dag horen  …

 

27 gedachten over “De grauwe dirigent

 1. Dat ziet er wel spectaculair uit, wellicht wat imponerend naar jou toe. Vooral omdat het van onderaf is opgenomen.
  Beschermt hij zijn wijfje?
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 2. De eerste foto vind ik van een serene schoonheid.
  Wat een gaaf gifje van de gans. De titel en het verhaal erbij is natuurlijk ook geniaal.
  Als ik zo naar deze dirigent kijk dan concludeer ik dat hij het orkest niet tot het slot brengt, maar dat het een Da Capo al Fine is. 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. die klapperende gans was misschien een man die zijn wijfje wilde beschermen tegen een wellustige rivaal. Ganzen zijn tot alles in staat, daardoor spelen ze in sagen en legendes vaak een bijzondere rol.

  Geliked door 1 persoon

 4. Wauw wat ziet veel eenden op de water. Zeker vinden daar blijkbaar lekker om te badderen. Wat is daar heel mooi. Ganzen vinden daar gezellig met eenden erbij. Leuk gedaan de laatste bewerking foto. Grappig zo! Mooie foto’s geworden. Fijne dag. Helaas regent bij ons de hele dag al met harder windstoten.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.