Met bloemen de winter uit

Het spijt me voor de verandering eens helemaal niet dat we vandaag de meteorologische winter achter ons laten. Want wat was het een waardeloze winter. Enfin, ik kom daar morgen op terug met wat cijfers over de winter in onze tuin. Op deze schrikkeldag sluit ik de winter af met de laatste van de traditionele voorjaarsbloeiers in onze tuin …

Ik kan me niet herinneren dat ik sneeuwklokjes, krokussen, narcissen en zelfs de prunus in onze tuin allemaal al in februari tot bloei heb zien komen. En als ik heel eerlijk ben, dan staat het me ook helemaal niet aan en hoeft het niet weer op deze manier. Maar ik ben bang dat we er aan zullen moeten wennen, ’t is om te janken …

41 gedachten over “Met bloemen de winter uit

 1. er staan er al zoveel in bloei, en toch krijg ik er nog steeds geen lente gevoel bij, koud, regen en ontzettend veel wind
  hopelijk roert maart dit jaar niet te veel met zijn staart, en gaat de lente een nu echt een beetje van start

  Geliked door 1 persoon

 2. Vanochtend voelde het zowaar wat aangenaam zacht aan toen ik naar buiten liep. Nou daar was vanmiddag weinig van over.
  Je narcis met druppels is een plaatje, maar als ik lees dat het tranen zijn dan kijk ik er toch met gemengde gevoelens naar. 😉
  Ik voel met je mee hoor, ik ben er wel klaar mee met deze lange herfst. Het is al mijn minst favoriete jaargetijde.
  Gelukkig hebben we nog het schaatsen onder het omgekeerde Vikingschip. 🙂
  Voor morgen dan maar een fijne binnenzondag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  • Tot 14:00 uur leek het wel voorjaar, het was heerlijk zacht bij een temperatuur van ruim 11 graden. Maar met de komst van het koufront werd het inderdaad snel een jas kouder en natter.
   Wij zijn de middag prima doorgekomen met schaatsen en wielrennen. Maar een mens wil in het weekend ook wel eens wat anders na drie stormachtige weekends op rij.
   Jullie ook een goeie zondag gewenst.

   Geliked door 1 persoon

 3. in ons besloten stadstuintje zie ik weinig verschil. De krokussen bloeien er sinds jaar en dag al in januari.
  Maar voor de rest: als we hiermee moeten leren leven, dan word ik daar zeker niet blij van. Al helemaal niet omdat de klimaatontkenners blijkbaar nog altijd in de meerderheid zijn en er écht niks verandert. Hoe triestig.
  Mijn fiets staat daar al een hele tijd onaangeroerd. Stomme wind.
  En dan scheen de zon nog tijdens de Omloop! En er was ons slecht weer beloofd! Nu het eens mocht!

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan, de laatste dagen kunnen we alleen maar huilende bloemen en planten fotograferen in de tuin.
  Maar, zoals je zegt, ook wij zullen ons moeten aanpassen aan de veranderende klimaatomstandigheden.
  De tranen maar drogen en “kop op”, zou mijn oma hebben gezegd.
  Goed weekend verder!

  Geliked door 1 persoon

  • Meestal heb ik er niet zo gek veel problemen mee om optimistisch te blijven. Maar met het vierde stormachtige weekend op rij valt het niet mee om de moed erin te houden. Maar goed dat er schaatsen en wielrennen op tv is. 😉
   Jullie ook een goed weekend verder, Zem.

   Like

 5. Prachtige foto’s Jan !
  Mooi met die druppels !
  Jammer van het weer maar het is de laatste tijd niet meer normaal !
  Vandaag hier weeral veel regen en veel wind en ja we mogen wel eens janken !
  Wens je alvast een fijn weekend !

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.