Een tureluur doet een Houdini-act

Vlak voordat ik de foto’s van de luchtmacht der grutto’s in actie kon maken, werd ik geroepen door een tureluur. Ik zag hem meteen staan. Een meter of 15 bij me vandaan stond hij op een paaltje. Toen ik hem met de zoomlens dichterbij had gehaald, zag ik dat het arme beestje aan een zware ketting leek te liggen …

Sneu voor de vogel natuurlijk, maar het gaf mij wel eindelijk een keer alle tijd voor een fotosessie met een tureluur. Hij keek me eens recht op en neer aan, en ik meende na enige tijd zelfs een knipoogje te zien …

Nadat ik een snelle blik op mijn camera had geworpen voor een eerste check van mijn foto’s, bleek de vogel gevlogen te zijn toen ik weer opkeek … 😉

 

23 gedachten over “Een tureluur doet een Houdini-act

  1. knap om zich te bevrijden van die zware ketting 😀 maar na de grutto’s is dit toch ook weer een prachtige serie van deze zo mogelijk nog moeilijker te fotograferen vogel op een paaltje nog wel, je even de aandacht op wat anders en ze zijn weg! 😂😂😂

    Geliked door 1 persoon

  2. Hahaha wat trof je het weer geweldig met die ketting. Je hebt er daardoor weer een mooi verhaal van gemaakt. En de fotoserie is natuurlijk ook geweldig. Tureluurs zijn er tenslotte ook niet voor het oprapen.
    Ik check zelden tussendoor de gemaakte foto’s, stel je voor dat ik wat mis. 😉

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.