Druppels op het vingerhoedskruid

Terwijl grote delen van ons land zondagmiddag te maken hadden met zware buien en wateroverlast, zaten wij lekker in de zon op het terras bij de vijver …

Tegen het eind van de middag zagen we echter ook hier donkere wolken dichterbij te komen. Volgens de buienradar zouden we een flink staartje meekrijgen van de buien die in Drenthe voor wateroverlast zorgden …

De meeste regen leek echter te verdampen, voordat het de grond kon bereiken. Meer dan 0,5 mm viel er ’s avonds niet. Daar kwam in de nacht van zondag op maandag vervolgens nog welgeteld 1,8 mm bij. Kortom: de droogte is hier nog niet voorbij. Maar het was wel net genoeg om weer wat druppelfoto’s te kunnen maken … …

35 gedachten over “Druppels op het vingerhoedskruid

 1. Mooie foto’s Jan! Toch altijd weer schitterend (ook letterlijk) die druppels. Wij hadden in ons buurtje ook weinig regen. Gek genoeg een kilometer ofzo verderop hadden ze 27 mm. Zo plaatselijk kan het zijn. Maar je hebt gelukkig niet veel regen nodig voor prachtige druppelfoto’s!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, prachtig, en inderdaad, gezien mijn ouders hier zondag waren, en onderweg kwamen wij er al achter dat ze hier goed zaten qua de regen, hahahaha Wij hebben een rondje Centrum gedaan, de kades en centrum dus, was heerlijk! En door het park weer terug naar huis.

  Eenmaal thuis, een paar druppels inderdaad.

  Jouw foto’s zijn prachtig!

  X

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.