Druppels op het vingerhoedskruid

Terwijl grote delen van ons land zondagmiddag te maken hadden met zware buien en wateroverlast, zaten wij lekker in de zon op het terras bij de vijver …

Tegen het eind van de middag zagen we echter ook hier donkere wolken dichterbij te komen. Volgens de buienradar zouden we een flink staartje meekrijgen van de buien die in Drenthe voor wateroverlast zorgden …

De meeste regen leek echter te verdampen, voordat het de grond kon bereiken. Meer dan 0,5 mm viel er ’s avonds niet. Daar kwam in de nacht van zondag op maandag vervolgens nog welgeteld 1,8 mm bij. Kortom: de droogte is hier nog niet voorbij. Maar het was wel net genoeg om weer wat druppelfoto’s te kunnen maken … …

35 gedachten over “Druppels op het vingerhoedskruid

 1. Mooie foto’s Jan! Toch altijd weer schitterend (ook letterlijk) die druppels. Wij hadden in ons buurtje ook weinig regen. Gek genoeg een kilometer ofzo verderop hadden ze 27 mm. Zo plaatselijk kan het zijn. Maar je hebt gelukkig niet veel regen nodig voor prachtige druppelfoto’s!

  Geliked door 1 persoon

 2. Steeds weer mooi, de druppelfoto’s.
  Wij hadden toch zo’n 15 mm regen, dus totaal in juni nu zo’n 47mm.
  Ik ben redelijk tevreden. Wát een plaatselijke verschillen!
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ja, prachtig, en inderdaad, gezien mijn ouders hier zondag waren, en onderweg kwamen wij er al achter dat ze hier goed zaten qua de regen, hahahaha Wij hebben een rondje Centrum gedaan, de kades en centrum dus, was heerlijk! En door het park weer terug naar huis.

  Eenmaal thuis, een paar druppels inderdaad.

  Jouw foto’s zijn prachtig!

  X

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.