“Hé … kijk daar eens …”

Wie de laatste tijd wel eens een bezoekje heeft gebracht aan het weblog van mijn fotomaatje, zal ’t vast niet zijn ontgaan, dat ze in rap tempo uitgroeit tot een heuse vogelaar. Als er ergens in een omtrek van pakweg 25 meter iets van een vogel te zien of te horen is, dan ontdekt Jetske het wel. Zo fietste ze vorige week in Drenthe nog langs een piepende boom, die haar weer echt een bijzondere serie opleverde.

Ook aan de waterkant ziet ze elk vogeltje vliegen of zwemmen. Zo liepen we de laatste keer dat we samen op pad waren langs een tamelijk onooglijke en onopvallende sloot. “Hé … kijk daar eens …”, hoorde ik Jetske op een bepaald moment zachtjes zeggen …

Meer dan een felrood puntje tussen ’t groen aan de andere kant van de sloot zag ik in eerste instantie niet. Maar na enig wachten bleek er een waterhoen te zitten. Blijkbaar was het beestje niet echt van fotografen gediend, want hij bleef lang zitten waar hij zat. Uiteindelijk zag hij zich blijkbaar toch genoodzaakt om in zuidelijke richting langs ons te zwemmen. En zo kreeg ik dankzij mijn oplettende fotomaatje voor de tweede maal in 14 dagen tijd de kans om deze prachtige watervogel met zijn felgekleurde snavel te fotograferen …

35 gedachten over ““Hé … kijk daar eens …”

 1. Het blijft apart, hoe de één dan amper de vogel in kwestie ziet, en de ander het constant tegen komt zodat je je niet kunt voorstellen dat je het niet ziet of op de foto kunt zetten.

  Het rode puntje is geweldig!!! hahaha Heel mooi gespot van fotomaatje, en ja ik lees en kijk sinds enige tijd ook met haar mee, met liefde! prachtige series maakt ze ook.

  Verder Jan, bij het Reidingpark zit een waterhoen, ik kom hem of haar altijd tegen, als ik er tenminste even bij stil sta, of de fiets aan de kant zet 😉

  X

  Like

 2. mooi en soms moet je ook heel veel geduld hebben (heb ik zelf bijna niet) en een beetje geluk .
  en dan maak je toch de mooiste vogel plaatjes, en het gaat niet altijd om de foto maar de beleving is ook mooi
  zo stond ik deze week opeens op twee drie meter met een ree oog in oog op mijn pad,
  camera om de nek maar niet de kans om een foto te maken zo snel was was deze verdwenen,
  maar dat moment vergeet je niet, geweldig mooi is dat, ook zonder foto.

  Geliked door 1 persoon

 3. n waterkipje geweldig hé Jan ik vind ze nóg schattiger dan meerkoeten, dat zijn dan eigenlijk maar boefjes:-)
  die verjagen de kipjes,
  mooi gevangen,
  je het gezegde twee zien meer dan een gaat ook hier weer op,
  altijd fijn om met gelijkgestemden op stap te zijn hé

  Geliked door 1 persoon

  • Of ze echt schuw zijn, weet ik niet. Ik weet alleen wel dat ze hier niet zo gek veel voorkomen. Dit was voor mij in elk geval nog maar de tweede keer dat ik er één zag. Het was voor Jetske zelfs de eerste.

   Like

 4. Ik dacht aanvankelijk dat het om een staartje ging, maar blijkbaar was het de kleurrijke snavel die zich veilig voor jullie verstopte.
  Hoe lang moet je dan muisstil wachten tot ze zich toch vertoont en jij de mooie foto’s kan maken? Geduld is een heel mooie deugd met schatte aan foto’s!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.