Natte klaprozen met een vlieg

Net als in het afgelopen weekend ging ook gisteren alle regen weer aan ons voorbij. Alle nattigheid trok ook nu weer over zuidwestelijker gelegen streken, al kwam de laatste bui rond 21:45 uur nog even heel dichtbij …

Vanmorgen waren we dan ook eindelijk in Drachten weer aan de beurt. Dat leverde een aardige serie van de natte klaprozen in de voortuin op. Een vlieg die op één van de bloemen neerstreek, vormde de kers op de taart …

Na 1,5 mm in ruim twee uur komt de regen duidelijk niet bakken uit de lucht. Maar dat hoeft ook niet, want dan spoelt het toch meteen weer op nutteloze wijze weg. Kijkend naar de buienradar krijgen we er nog wel wat zachte regen bij, daar hebben tuin en natuur meer aan …

36 gedachten over “Natte klaprozen met een vlieg

 1. Wat een heerlijkheid om te zien. De vlieg geniet ook van het frisse nat! Heel mooie foto’s Jan!
  Hier al een paar héél pittige plensbuien gehad die best lang duren. De hele nacht heeft het geregend. De grond voelt nu als een volgezogen spons onder de voeten. Eindelijk de dorst gelest. Nu is de zon weer van de partij.

  Geliked door 1 persoon

 2. Klaprozen doen het altijd goed op de een of andere manier
  maken ze mij blij door de mooie kleuren en de druppels
  geven het net nog even iets extra.
  Maar de vlieg hoeft van mij niet.
  Hier heeft de hemel haar sluizen open in tijd van een
  of twee uurtjes was de regen meter helemaal vol.

  Goed voor de tuin en voor de boer.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

 3. Hele mooie foto’s! Dat intense rood, de druppels en de vlieg.
  Jullie zijn, zo te horen, minder met regenwater bedeeld dan wij in de Stellingwerven.
  De tuin en ik zijn best wel tevreden. Hopelijk valt er nog wat in Drachten.
  hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hier heeft het ook amper een cm per m² geregend, terwijl het 40km verder de spuigaten uitstroomde.
  Na een malse regenbui is de natuur op zijn mooiste hé ? Ben gisteren er ook op uit getrokken, direct na de regenbui.
  Een zalig pollen en stofvrije lucht en genieten maar van de druppeltjes op bloemen en planten 😎

  Geliked door 1 persoon

 5. ademloos mooi Jan, die vlieg zat er speciaal voor jou druppelman 🙂
  whaha terwijl ik het tik, denk ik nou dien dat klinkt nou niet zo aardig,
  maar ik bedoel… de druppels waar jij foto’s van maakt…. mogen “allemaal” aan de muur 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. Och Jan toch wat maakt jij mooie foto’s van klaprozen. Natte druppels met vlieg erop is echt schitterend om te zien. Gelukkig viel aardig regen. Maar andere kant van nl heeft veel regen gevallen. Bij ons is ook wat geregend. Maar niet lang genoeg. Fijne dag verder.

  Geliked door 1 persoon

 7. Heel mooi, vooral die laatste! Ik ben geen fan van vliegen, weet niet goed of die een kers kan genoemd worden, wel op de foto!

  Wij hebben hier gisteren een heerlijke portie nat gekregen! In de bak die buiten meet ik (met een simpele meetlat) 16 cm!

  Alleen jammer dat – voor mij- de grote vlagen te vroeg kwamen, ik was in de Zoo met de kleinkinderen, waarvan er sommige vreselijk bang waren van zo’n immens geplens. En we moesten erdoor, want het hield niet op en onze trein wachtte (niet zo) geduldig.

  Geliked door 1 persoon

  • Ik geef het toe: wanneer er ’s avonds een vlieg op mijn kaasplankje gaat zitten. dan heb ik onmiddellijk de pest aan zo’n kreng. Maar wanneer ze zich netjes gedragen en mooi op bloemen gaan zitten, dan ben ik er toch wel weer blij mee.
   Ja, in zo’n geval komt een bui op een ongelukkig moment. Vanuit menselijk perspectief gezien, zijn planning en organisatie vaak niet de sterkste kant van weerkundige verschijnselen. Gelukkig zijn jullie er veilig door gekomen, dat kan een vrouw in Zwolle niet meer vertellen nadat ze onder een boom terechtkwam.

   Like

    • Vliegen houden volgens mij van vrijwel alle lekkers … 😉
     Tegen onweer helpt alleen tijdig schuilen. Dat is ook zoiets: ik vind onweer een fascinerend fotogeniek verschijnsel. Ik probeer ook graag een bliksemschicht in beeld te vangen, maar ik heb er groot respect voor en neem geen risico’s.

     Geliked door 1 persoon

 8. Prachtige foto’s Jan van de druppels op de klaprozen… Hier ging het al vroeg los met de regen… Al dat water is wel goed voor de natuur. Die vlieg is inderdaad de kers….. Prachtig. Groetjes Leo.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.