De gang van de blauwe iris

De fotokuiertjes in de natuur vallen me zwaar met het warme en vaak benauwde weer van de laatste tijd. Omdat het volgende week opnieuw warmer lijkt te worden, richt ik me voorlopig vooral op de tuin …

In tijden van warmte speelt de vermoeidheid door MS altijd weer extra op. Met een gevoel van elastiek in de benen en lood in de voeten is de tuin eigenlijk al jaren de beste plek om te vertoeven …

Gelukkig valt er zeker in het voorjaar en het begin van de zomer genoeg te fotograferen in ons tuintje. Kijk bijvoorbeeld eens naar de gang van de blauwe iris, die in een oude zinken tobbe naast de vijver staat …

En als die iris eenmaal zijn grootste pracht heeft verloren, dan komt mijn zo geliefde heksenbol aan de andere kant van de vijver weer wat beter tot zijn recht …   🙂

48 gedachten over “De gang van de blauwe iris

 1. Dat blauw van die prachtig gefotografeerde iris is zó intens: heel mooi Jan.
  En dan dat contrast met de heksenbol op de laatste foto’s, prachtig.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Klein is in dit geval zeker fijn, Anna. Ook op dit vlak gaat kwaliteit voor kwantiteit. We zaten vanmiddag in een aanzienlijk grotere tuin, maar schaduw was er op de bon, want er was geen boom te zien. En dan ben ik altijd toch weer zo blij met onze hazelaar en de prunus … om over de vijver nog maar te zwijgen … 🙂

   Like

 2. Ik heb zoiets begrepen voor volgende week… ik heb nog niet gekeken, ik denk dat wij dan snel het water op zullen zoeken dan weer. Omdat de tuin hier nog niet klaar is, zelfs geen zitje nog, dus ja.

  De blauwe iris is prachtig! Doe rustig aan! Sterkte alvast!

  X

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat dat je niet goed tegen de warmte van de week. Word ieder geval weer warm. Het is altijd zo verschil in temperatuur.Wat heb je mooie tuin. Blauwe irissen is zeker prachtig gezicht met glazen bol op achtergrond heb je gemaakt. Mooie serie foto’s. Wij zijn weer terug naar yova. Geeft de rust je benen Jan. Sterkte met de warmte. Pffff…

  Geliked door 1 persoon

 4. Heel mooi gespeeld met de scherpte/diepte. Mooie combi van het blauw met het rood.
  Over de kleur van de bol, daar is vast over nagedacht. Ik dacht het geliefde rode vest daar hoort een rode bol bij. 😉
  Dat is zo mooi bij jou, je kunt je moeiteloos ‘overgeven’ aan de nukken die MS met zich meedraagt. Respect.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tegen erge warmte kan ik ook niet en dan kan ik gelukkig aan waterkant van rivier ook wat op adem komen.
  En na een wandeling ben ik met de warmte wel even wat dagen niks waard. Maar jullie irissen zijn wel heel mooi.
  Bedankt voor je reactie op mijn blog maar het gaat niet altijd over de foto wat ik deel maar ook over de woorden die ik schrijf.

  Geliked door 1 persoon

 6. Ik hoop ook dat het niet al te warm wordt, al zijn de berichten anders, laten we hopen dat het meevalt. Het is een prachtige iris in al zijn fases!

  Geliked door 1 persoon

 7. Jammer dat de warmte je weer parten speelt. Elastieken die lood moeten heffen, geen sinecure. Houd er de moed in, ik hoop dat de zomer niet te heet wordt!

  Je eerste en laatste foto’s, schitterend!

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel!
   Ja, het is de laatste jaren vaste prik dat de krachten wegvloeien onder invloed van de warmte. Tegen kou kun je je nu eenmaal beter
   wapenen dan tegen warmte. Maar je hoeft over mij niet in te zitten, ik vermaak me wel in de tuin. En als het te gek wordt stap ik in de auto met de airco aan. 🙂

   Like

 8. Leuk idee om die heksenbol in de achtergrond te nemen. Zo zie je maar wat je allemaal in je tuin kan doen, zonder je te hoeven verplaatsen in de uitputtende warmte. Het is altijd genieten van wat je hier post !

  Like

 9. Heel mooi met die heksenbol op de achtergrond.
  De regen is alweer verleden tijd. Of toch bijna.
  Het wordt volgende week zomers weer. Jammer dat dit het je zo lastig maakt.
  Fijne vrijdag gewenst.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, onze tuin heeft deze week weinig van de regen heeft kunnen profiteren. We hebben nog geen 5 mm gehad deze week, dat schiet niet op in deze situatie. Maar we Doen het er weer mee. Net als met dat wat onwillige lichaam van me in de omstandigheden. Alles even een tandje minder, dan komt het wel weer goed.
   Jij ook een mooie vrijdag verder, Suske!

   Geliked door 1 persoon

  • Komt goed, Bertie. Na 15 jaar leven met MS en als gevolg daarvan een defecte inwendige thermostaat, heb ik intussen aardig door wat ik in warme periode het best kan doen: zo weinig mogelijk. 🙂
   Wij genieten elk jaar weer van onze irissen op hun prominente plekje. Jammer dat ze maar zo kort bloeien.

   Like

Reacties zijn gesloten.