Volop leven in de vijver

De eerste gele plomp die tot bloei is gekomen, was afgelopen anderhalve week de belangrijkste blikvanger in onze vijver. Op de eerste foto is hij tot volle bloei gekomen en openen de buitenste bladeren zich voorzichtig …

Maar ook een dag eerder was hij al erg mooi. Die opvallende gele vlek in de duisternis trok regelmatig mijn aandacht als ik op het terras zat. Dat leverde weer een paar maal leuke bijvangst op …

Een kleine twee uur voordat ik de kikker daar zo mooi zag hangen, had ik een van de salamanders al heel bedaard voorbij zien zweven. Zowel de kikker als de salamanders zijn een bron van vermaak, die hier de komende tijd nog wel eens voorbij zullen komen …

31 gedachten over “Volop leven in de vijver

  1. Ja, de gele plomp is prachtig, die vind je in Almere ook best wel zo hier en daar, altijd weer wonderlijk, dat ze uit het water kunnen komen, zo hoog. Waar de waterlelie vaak drijft, of zo lijkt het.

    De bijvangst, ja ik had hem, of haar gespot, echt super gaaf! hahahaha De salamander, ook prachtig. Geniet van jullie kleine natuurgebiedje 😀

    X

    Geliked door 1 persoon

  2. Het geel steekt mooi af tegen het donkere wateroppervlak. De kikker is idd een mooie bijvangst. Zo blijkt maar weer dat je juist van ‘kleine’ dingen in het leven kunt genieten. En ik weet dat jij dat heel goed kunt. 😃

    Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.