38 gedachten over “Klimaatvluchteling

 1. Slakken heb ik altijd intrigerend gevonden als kind al.. tot mijn Friese opa ook begon over zout op zijn staart leggen.. ahum.. ik was kind he 😉 Friese boeren opa… nu achteraf zie ik nog de lach op zijn gezicht… stiekeme lach, pretoogjes… zware pretoogjes…

  X

  Like

 2. Slakjes zijn dan wel mooi en fotogeniek… maar ze vreten mijn bloemetjes op en daar wordt ik behoorlijk pissig van !
  Maar gelukkig heb ik een slak-vriendelijke oplossing gevonden 🙂 Ik plaats overal tussen de bloemen potjes met wat bier erin. De slakken zijn daar verzot op (de snode dronkaards ! 😉 ) Ze kruipen over de rand van dat bierpotje en kunnen er niet meer uit omdat ze nat zijn van het bier. Natuurbeschermer die ik ben , ga ik elke dag de bierpotjes leeggieten in het boste, 150mter verder op. Misschien zijn er dan wel slakken met een kater, maar dat is dan hun probleem… Ze moeten maar van mijn bloemen afblijven 😎

  Geliked door 1 persoon

  • Whahahaaa … potjes met bier … We hebben hier al veel geprobeerd, maar dat nog niet. Ik zal het eens in de groep gooien, want ze zijn ook hier lastig. Vooral één van de hosta’s vertoont weer veel gaten in zijn mooie grote bladeren.

   Geliked door 1 persoon

 3. Ha Afanja,

  ja… wat een mooi diertje is het eigenlijk.
  Maar ik heb er een beetje teveel… en die zijn nog hongerig ook…
  Dus soms “vliegen” ze zomaar naar de buurman… (die vindt het oké, want hij wil niks aan zijn tuin doen…)

  Groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

  • Wat een fijne samenwerking met buurman heb jij!
   Dat koele, vochtige plekje waar deze naar op zoek was, mag van mij ook best heel ver weg zijn. De slakken beginnen hier wat teveel aan één van de hosta’s te knabbelen. 😉

   Like

 4. Gelukkig is tie op tijd op stap gegaan. Bij deze klimaatverandering is een airco in het huisje een overweging. 😜
  Ik ben altijd zo verbaasd waar ze blijven bij droogte en na een regenbui per tientallen tevoorschijn zijn gekomen.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.