Een libel aan de gevel

Een klein kwartiertje nadat het koolwitje was weg gefladderd, werd me donderdag rond het middaguur nog een cadeautje gepresenteerd op het terras. Ik was net van plan om mijn favoriete plekje te verlaten en naar binnen te gaan, omdat het er te warm werd. Zo ver kwam het echter nog niet …

Een libel landde op een takje van de dode restanten van de druif die onze muur nog steeds sieren. Zoals het een goede libel betaamt, vloog hij een paar maal op om een rondje langs de hazelaar te maken. Elke keer landde hij vervolgens weer op hetzelfde takje. Uiteindelijk vond hij het welletjes en verliet hij onze tuin in oostelijke richting. Dat kwam mij goed uit, want het was intussen echt te warm om nog lekker op het terras te kunnen zitten …

 

36 gedachten over “Een libel aan de gevel

 1. Prachtig en geweldig dat ze dat doen, in Almere bij mij op 1 hoog, ik heb nog ouderwets een wasrek hangen, komen ze met regelmaat volgens mij op de frisse geuren van het wasgoed af en zitten ze daarop, of op de wasmand, maar je snapt, dat is zo kort of tegen de tijd dat ik de camera heb gepakt, zijn ze weg 😉

  Het weer, ja het was te warm om buiten te zitten… tenzij in water, hahaha

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja ze vliegen vaak terug naar hetzelfde takje. Ik vind ze niet lief en teer, het zijn volgens mij sterke beesten, vooral de grotere soorten.

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, ik hoefde er de afgelopen dagen erg weinig voor te doen. En dat kwam me heel goed uit met die hitte, Edward. Ik ben blij dat het wat is afgekoeld. Nu nog wat regen voor de tuin graag …
   Goed weekend verder!

   Like

Reacties zijn gesloten.