Zomerprogrammering 2020

Ik had me voorgenomen om ook in de zomer gewoon door te bloggen. Dat ben ik eigenlijk ook vrijwel altijd gewend geweest. Vorig jaar kwam het er niet van, omdat de Acnes me vanaf half juli wekenlang ondraaglijke pijn bezorgde. Nu die pijn tot een leefbaar niveau is teruggebracht, is er echter wel weer wat anders dat roet in het eten gooit …

Sinds enige tijd heb ik te maken met een pc die hardnekkige kuren heeft. Bij de minste of geringste handeling of opdracht van enige omvang krijg ik een melding ‘onvoldoende ruimte op de werkschijf’. Intussen heb ik op allerlei manier geprobeerd om ruimte vrij te maken, maar de rek is eruit. Ik ben bang dat hij toe is aan een volledige reset …

Maar ook verder gaat het niet echt lekker momenteel. Het weer van de laatste tijd zal daar niet vreemd aan zijn. ’t Ene moment is het ruim 31 graden, en een paar dagen later mag je blij zijn als de maximumtemperatuur de 16 graden aantikt. Dat is geen doen voor een mens met een defecte inwendige thermostaat. Dat heeft vervolgens weer invloed op mijn fotokuiertjes, want de kracht in de benen is ver te zoeken de laatste dagen. Vanmorgen heb ik nog eens een poging gewaagd, maar waar ik ook kwam, het was overal even grijs en nat. Dat alles komt mijn motivatie en inspiratie om te bloggen momenteel niet ten goede. En dan heb ik het over die rare coronacrisis en de nieuwe pandemie die mogelijk al in de maak is nog niet eens gehad.

Kortom: ik ben moe. Daarom trek ik ’t luikje eerst even dicht. Hoe lang …? Geen idee, maar zodra ik weer inspiratie heb, maak ik misschien in eerste instantie wel een herstart met alleen mijn iPhone en de iPad. Want of mijn pc tegen die tijd weer helemaal klaar is voor de strijd, valt ook nog maar af te wachten.

Tot die tijd wens ik jullie allen een goeie voortzetting van de zomer.
Pas op jezelf en elkaar, en vooral: blijf gezond! Tot ooit!

61 gedachten over “Zomerprogrammering 2020

  • Dag Marlou, wat leuk en lief dat je even om het hoekje komt kijken.
   Ik zal een deze dagen eens een logje met een update van de stand van zaken publiceren. Het komt erop neer, dat ik mijn pc weer aan de praat heb gekregen. Daarna ben ik – natuurlijk heel tevreden met mezelf – gaan luieren en relaxen. En dat doe ik in feite nog steeds.
   De afgelopen jaren heb ik wel vaker langdurige blogpauzes gehad, maar dat was altijd gedwongen door pijn en ellende. Het verschil is dat ik het nu vrijwillig doe en dat bevalt me gek genoeg eigenlijk wel goed. Zo goed zelfs, dat ik nog even pauze blijf houden.

   Hopelijk gaat het goed met jou en je dierbaren, Marlou.

   Groetjes
   – Jan

   Like

 1. Met mijn handen vol verf, acrylverf, niet van mijn huis te verven 🙂 , moest ik absoluut eerst weten hoe het kwam dat je de laatste tijd niet online was. Al enkele keren mij afgevraagd. Vond het raar zo lang en nu werd ik ongerust. Dus op zoek. Hoe kan dat dat ik deze log gemist heb??? Ik begrijp het niet… Mijn agenda gaan raadplegen, ja er was wat commotie. Mijn auto aangereden en een discussie met de politie..; een bezoekje Hoei, een abces op mijn tand, ja dan kan een mens een blog eens uit het oog verliezen maar toch. Goed genoeg geleuterd. Ik heb je log gelezen en hoop dat het iets beter gaat nu het weer wat frisser is. Alhoewel nu is het kwakkel en ook niet bevorderlijk voor de spieren. Hoop dat je toch een beetje van de dagen kan genieten en hier en daar een klein uitje plant of in je tuintje rond kuiert Jan. Geniet nog van de zomer en we zien je zeker weer verschijnen! Groetjes, Joke

  Geliked door 1 persoon

  • Om te beginnen bedankt voor je bezorgde reactie, Joke.
   Een weigerende pc was de aanleiding voor mijn blogpauze. Die had ik na zo ongeveer een week prutsen en proberen weer aan de praat. Daarna ben ik – om toe te geven aan mijn vermoeidheid – eigenlijk alleen maar wat gaan luieren en relaxen in de tuin. En dat doe ik eigenlijk nog steeds.
   De afgelopen jaren heb ik wel vaker langdurige blogpauzes gehad, maar dat was altijd gedwongen door pijn en ellende. Het verschil is dat ik het nu vrijwillig doe en dat bevalt me gek genoeg eigenlijk wel goed. Zo goed zelfs, dat ik nog even pauze blijf houden.
   Een deze dagen zal ik eens logje met een update publiceren, zodat iedereen weer even op de hoogte is.

   Hopelijk gaat het met jou goed op dit moment, want jij hebt zo te lezen op verschillende fronten ook alweer het nodige meegemaakt.

   Groetjes,
   – Jan

   Like

 2. Beste Jan, ik hoop dat de gezondheid je niet al te hard in de steek laat, de komende maanden, en dat je een beetje gemak en rust kan vinden. Take it easy. Probeer een beetje beweging te houden zodat de spieren niet helemaal vastroesten.
  Mijn innerlijke thermostaat is ook kapot (ik hoop tijdelijk, maar dat zal nog moeten blijken), en dat is vreselijk lastig. Vooral in de zomer, vind ik.
  Ik hoop je over afzienbare tijd toch weer te lezen en te kunnen genieten van je mooie foto’s.
  Ik heb nu nog wat blogschade in te halen, dus ik heb nog wat van die mooie foto’s tegoed.
  Ik wens je het allerbeste toe!

  Geliked door 1 persoon

  • Met de gezondheid gaat het goed momenteel. De zomer heeft nog geen grote hitte gebracht, en dat bevalt me wel. Met een kapotte thermostaat is leven met teveel warmte inderdaad het moeilijkst. Op kou kun je je ’s winters beter kleden, wat er kan altijd nog wel een vest of evt. thermisch ondergoed bij. Maar uitkleden om aan de warmte te ontkomen, houdt op een bepaald moment domweg op. 🙂

   Mijn computer heb ik na heel wat uurtje prutsen en proberen weer aan de praat gekregen. Maar ik ben er wel helemaal door uit mijn ritme geraakt. Terwijl het sinds ’t begin van de coronacrisis toch al niet meeviel om een ritme vast te houden. Maar goed, dat komt ook wel weer. Voor nu vind ik het ook wel eens lekker om een tijdje niet te bloggen. Het gaat vanzelf weer kriebelen om wat te tonen of te vertellen.
   Ook voor jou alle goeds, blijf gezond!

   Geliked door 1 persoon

   • Dat bloggen, dat zal inderdaad wel weer gaan kriebelen. Kan soms even duren, maar het komt.
    Blij dat je gezondheid OK is momenteel.
    ’s Nachts heb ik ook veel last van die kapotte thermostaat, en slecht slapen is vaak het begin van miserie. Maar er valt weinig aan te doen, ik heb ook een hekel aan een ventilator wegens het lawaai, en airco wil ik niet, té decadent. Ik hou absoluut niet van de winter, maar winternachten vind ik aangenamer dan zomernachten.

    Like

  • Dankjewel, Caroline, je hebt gelijk. Het zou goed voor me zijn om er weer wat meer op uit te gaan. Maar soms zit alles even tegen.
   Intussen heb ik mijn pc weer aan de praat gekregen. Dat geeft mentaal alvast weer wat rust en ruimte. Als het weer vanaf nu ook nog weer wat mee gaat werken met wat aangenamere temperaturen van een graad of 20. Dan gaat het fysiek ook weer wat beter en dan komt de rest straks vanzelf weer (hoop ik).

   Geliked door 1 persoon

 3. Problemen met een PC zijn vaak makkelijker op te lossen dan problemen met je gezondheid. Hopelijk vindt je kracht en inspiratie voor fotograferen snel terug. Ook bij mij staat fotografie al een tijdje op een laag pitje maar dat komt vooral omdat er door Corona vrijwel geen evenementen plaatvinden.

  Geliked door 1 persoon

 4. Achhh Jan… jij weet zelf wat het beste voor je is… maar ik zal je wel missen hoor ! ☺️
  Wees lief voor jezelf en blijf ook jij en Aafje gezond !!
  Lieve knufff groetjes Anna 🤗

  Geliked door 1 persoon

 5. Jan heel veel sterkte gewenst en luister goed naar je lichaam.
  Gelukkig is de ergste hitte verdwenen en computerproblemen praat me er niet over.
  Jan laat je niet gek maken de corona ligt wel op de loer maar vooral voor mensen
  die denken dat alles kan en mag.
  Gewoon verstandig zijn dan kom je het verst.

  Jan hopelijk zie we je weer snel verschijnen met foto’s uit de tuin je hebt zo’n mooie vijver.

  Groetjes Erica

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Erica. De temperaturen zijn op dit moment gelukkig weer een stuk draaglijk. Als we de rest van de zomer temperaturen rond de 20-23 graden houden, dan teken ik daarvoor. Over corona zit ik niet in op dit moment, het is hier in het noorden steeds rustig geweest op dat vlak. Ik neem gewoon even wat rust en ruimte om bij de vijver nieuwe energie en inspiratie op te doen. Komt goed!

   Like

 6. Jammer, Jan voor je volgers en voor de mensen die jij volgt. Ik ga je mooie logjes en reacties missen. Als fotomaatje en leermeester zijn jouw reacties op mijn logjes belangrijk.
  Ik wens je toe dat deze blogpauze je brengt wat je voor ogen hebt.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Jetske. Of die blogpauze op zal leveren wat ik voor ogen heb, zal de toekomst uitwijzen. Ook als ik zelf niet actief blog, kom ik af en toe nog wel eens even buurten. Je bent wel gegroeid in die bijna 14 jaar, maar of ik je al helemaal los kan laten …? 😉

   Geliked door 1 persoon

 7. Een blog pauze op tijd en stond is wel nodig denk ik.
  De boog kan niet altijd gespannen staan.
  Wat je pc betreft, ik vrees dat die oude rakker een definitieve rust pauze nodig heeft.
  Probeer je te amuseren met je iPhone,
  blijf positief denken, blijf ‘gezond’ en tot nog eens !
  Groetjes, Dirk

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Dirk. Er is niks ernstigs aan de hand hoor, inderdaad gewoon even wat rust en ruimte voor mezelf creëren om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Ik kom af en toe nog wel eens even bij je buurten. 🙂

   Like

 8. Jan, neem even de tijd om bij te komen. Een zomerstop om alle routine’s even te doorbreken.
  En Jan, de PC is materie en de materie is erop uit om mensen zo nu en dan te plagen. Alleen al door vuil te worden en te vergaan.
  Daarom heb je al een nieuwe I phone, gelukkig.
  En er zijn zoveel gevaren buiten, zeg ik wel eens: wespen, teken, virussen, nog nieuwere virussen, bacteriën enz. En die zitten allemaal te wachten tot Zem, Jan, Aafje, Jetske en een heleboel andere natuurbloggers voorbij komen. Je zou niet meer naar buiten durven ; – )
  Je wacht met bloggen tot je écht weer zin krijgt.
  En tot die tijd wens ik je sterkte en tóch een genoeglijke voortzetting van de zomer op een manier, die voor jou ontspannend is.
  Heel veel hartelijke groeten, Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Zem. Het lijkt erger dan het is hoor. Ik heb gewoon even een wat rustiger levensritme nodig om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Dagelijks bloggen is op dit moment net wat teveel van het goeie. Zoals ik al schreef, zal ook de corona zijn invloed hebben. Het waren toch een paar rare maanden met gekke gevolgen. Nu het (voorlopig) rustig is op dat vlak, lijkt het me een goed moment om zelf ook even wat rust te pakken.

   Like

 9. Ik snap wat je bedoeld met jouw lichaam. Gelukkig!!! Gaat het bij mij redelijk goed nu, maar rustig aan is het devies… neem je tijd, want ik snap het ook, dat je de dingen even zat bent om je heen en met apparatuur, kan ik ook hebben.

  Ik wens jou heel veel sterkte toe, maar ook kracht! We zien jou vanzelf wel weer verschijnen.

  X

  Geliked door 1 persoon

 10. Heel jammer Jan, vooral voor jou. Hoewel ook ik je prachtige foto’s en fijne woorden écht zal missen.
  Maar gezondheid gaat nu voor, fysiek en mentaal.
  Ik stuur je sterkte en kracht, letterlijk en figuurlijk, samen met een gemeende Lieve groet.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Lieve, je zending is in goede orde aangekomen. 😉
   Met mij komt het wel goed hoor, zo erg is het allemaal niet. Gewoon even rustig aan, zoals andere mensen doen als ze vakantie hebben. Even wat rust en ruimte om weer wat energie en inspiratie op te doen, dan is ’t zo weer voor elkaar.

   Geliked door 1 persoon

 11. Echt rot dat het niet lekker met je gaat en dan dat coronnagedoe erbij, daar wordt je niet vrolijk van. Ik heb net boodschappen gedaan bij de supermarkt en zag dat verschillende mensen hun kar niet schoonmaakt. We worden het allemaal zat maar moeten voorzichtig blijven.
  Een blog maken kost ook energie en die kun jij beter gebruiken op dit moment, ik wens je toch een goede zomer toe !

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Willie. Het lijkt erger dan het is, hoor. Ik heb gewoon even wat rust en ruimte nodig om nieuwe energie en inspiratie op te doen. Ik maak het mezelf ook niet altijd even makkelijk door – met wat onderbrekingen vanwege gezondheidsperikelen – in principe al bijna 15 jaar dagelijks te bloggen. Dat kost inderdaad energie. En misschien moet ik daar ook eens een andere keuze in maken. Maar dat is voor later. Nu eerst even rustig aan, dan komt het wel weer voor elkaar. 🙂

   Like

 12. He Jan, neem rustig de tijd die je nodig acht hoor. Missen ga ik zeker wel want sinds twee maanden hoorden we elkaar quasi dagelijks. Zorg goed voor jezelf en voor je gezondheid. Met die PC van jou komt het wel in orde, dat is een zuiver technisch probleem. Hou je kranig en tot weldra ! Groetjes, Rudi.

  Geliked door 1 persoon

  • Dankjewel, Rudi, met mij komt het wel weer goed. Even rustig aan om ruimte te krijgen voor nieuwe energie en inspiratie. De pc betreft inderdaad een technisch probleem, maar dat kan een mens heel wat hoofdbrekens bezorgen. Maar ook daar zal tzt wel een oplossing voor komen. 🙂

   Like

 13. Ik zou het toch fijn vinden om af en toe eens iets van je te horen. Een kleine update of zo. Niet dat we je uit het oog verliezen na al die jaren, maar je weet nooit…

  Geliked door 1 persoon

 14. Dag Afanja,

  oi wee… wat ben je er slecht aan toe.
  Ik heb echt met je te doen.
  Een pauze kan nooit kwaad, maar ik hoop wel, dat je je daarna stukken beter voelt en weer nieuwe energie hebt opgedaan…
  Ik denk aan je, en zie wel wanneer je er weer bent…

  groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 15. Oei Jan, had niet door dat je je niet lekker voelt. Ik kom hier zeer regelmatig lezen maar reageer niet steeds. Neem je tijd om te rusten! Een blogpauze, daar is niks verkeerd mee. Ik stuur je heel veel positieve vibes! Geniet van je rust! Tot later!

  Geliked door 1 persoon

 16. Jeetje Jan, dat zag ik niet aankomen.
  We gaan maar door en door en schrikken op bij haperingen, juist bij anderen.
  Neem je rust , mocht je toch iets willen publiceren kan je putten uit een rijk archief .
  Ik wens je een fijne, helende en pijnloze zomer toe.
  Tot schrijfs.
  ps
  Misschien is een extra harde schijf een idee?
  pps
  We laten dat evt. nieuw virus gewoon barsten.

  Geliked door 1 persoon

  • Zo erg is het niet, Bertie. Ik doe ’t gewoon even nog wat rustiger aan dan normaal. 🙂
   Het computerprobleem heeft niks met een externe schijf te maken, was het maar waar. Nee, dit heeft te maken met het z.g. intern werkgeheugen. Dat is in de loop der jaren vol geraakt, vrees ik.

   Geliked door 1 persoon

 17. Och Jan … lieve vriend,

  ik hoop dat je tóch hier of daar weer de moed mag en kunt vinden om ertegenaan te gaan…
  eigenlijk weet ik het wel zeker, zó goed ken ik je toch wel..

  Ondertussen een blogpauze, is hélemaal niet zó verkeerd, dan tank je bij geestelijk kom je tot rust.
  laat alle informatie ver van j e bed zijn, en de nieuwe op handen zijnde pandemie… ik blijf erbij als er aan de gulzigheid van mensen géén einde komt…. slaat moeder natuur genadeloos terug… op allerlei gebied… de vraag is “wil”men luisteren naar haar ..

  ondertussen Jan….
  Heel veel sterkte en we spreken elkaar vást nog

  lieve groet,

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.