Mobiliteitsinvesteringen

Mijn iPhone 6 was al enige tijd niet meer echt betrouwbaar. En dus werd het tijd voor vervanging, want als je ergens op moet kunnen vertrouwen, dan is het toch wel je mobieltje. Omdat Aafje onlangs m.b.v. het fietsplan op haar werk had geïnvesteerd in haar mobiliteit, heb ik maar geïnvesteerd in mijn digitale mobiliteit …

De vergelijking van refurbished toestellen waarbij ik een stapje voorwaarts kon maken met de nieuwe iPhone SE 2020, viel al snel uit in het voordeel van de iPhone SE 2020. Het toestel werkt niet alleen in alles weer net even sneller en prettiger, vooral met de camera ben ik zeer content. De afgelopen dagen heb ik er in de tuin wat plaatjes mee geschoten om een eerste indruk te krijgen en te geven …

41 gedachten over “Mobiliteitsinvesteringen

 1. tegenwoordig zijn die toestelen tot van alles in staat, kleine zak computers noem ik het en je kunt er nog mee telefoneren ook, mooie serie foto’s heb je er mee gemaakt, daar ga je nog veel plezier aan beleven.

  Like

 2. Vorig jaar kocht ik de XR, mijn eerste I phone. Wat een fijn ding met een schitterende camera.
  Ik merk dat ik mijn gewone fototoestellen steeds vaker laat liggen.
  De kwaliteit van de I phone camera’s is méér dan aanvaardbaar.
  Je gaat vast veel plezier krijgen van je nieuwe SE, niet alleen als nuttige smartphone, maar ook als handzaam fotoschietertje-snel uit-de-zak.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • De XR zal qua prestaties ongeveer gelijk zijn aan de SE, denk ik. Alleen de jouwe is wel een stukje groter. Maar voor mij is de camerafunctie in principe een leuke bijzaak. Voorlopig ben ik weer bereikbaar onderweg en kan ik in geval van nood zelf ook weer bellen. Dat is een vertrouwd gevoel. 🙂

   Like

 3. Een kameraad fotograaf die in 2019 mee was in IJsland, heeft al zijn foto’s daar gemaakt met de Huawei P30.
  Zijn foto’s kun je naast de onze leggen, qua beeld kwaliteit , kleur dynamiek én dynamisch bereik ( tussen licht en donker)
  Daarom denk ik dat je aan je nieuwe iPhone veel plezier en fotografie fun zal beleven.
  Je kan er zelfs een breedhoek en/of een macro lensje op klikken, voor een spotprijsje.
  Voor mijn mobieltje (Samsung) heb ik een kodak setje gekocht :
  Macro , breedhoek lens én een ring flitsertje (LED daglicht) voor de prijs van 56€ voor de hele set.
  Momenteel worden de low end camera’s en de meeste compact’s uit de handel gehaald,
  omdat de GSM foto’s het reeds veel beter doen, voor véél minder geld.
  Dat je bereikbaar bent in een noodgeval, is ook handig meegenomen natuurlijk 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, de toestellen in het topsegment van Apple en Samsung leveren in zo ongeveer alle omstandigheden echt topfoto’s. De iPhone SE is de nieuwste budgetcamera. Die ligt daar zowel prijstechnisch als qua prestaties nog een stapje onder, maar ik weet nu al dat ik me er prima mee kan redden. Een echte mobieltjesfotograaf ben ik tot nu toe nooit geweest. Op de een of andere manier vind ik het fijner om een camera met wat gewicht in handen hebben. En ik mis nu al het kantelbare scherm van mijn Powershot, als ik dit schemrpje draai gebeuren heel andere dingen … 😉
   Maar we zullen het zien. Voorlopig kan ik in ieder geval weer een stukje veiliger op pad.

   Geliked door 1 persoon

 4. Als je zelf niet altijd even mobiel bent, zoals ik ook met mijn knie, ben je wel verplicht om in ieder geval bereikbaar te zijn en zelf hulp kunnen inroepen indien noodzakelijk. Die nieuwe apparaten maken mooie foto’s. Al heeft het allemaal wel zijn beperkingen.

  Geliked door 1 persoon

 5. Je toestel levert heel mooie beelden! Meer dan zijn investering waard.
  Zelf werk ik met een eenvoudige Smartphone, en dat vind ik vooral jammer van de foto’s. Wie weet ooit in de toekomst?!

  Investeren in een e-bike, ook een heel goed idee en hier spreekt een ervaringsdeskundige.

  Geliked door 1 persoon

  • Dit is nu mijn vierde smarphone – de derde iPhone (ik wil nooit weer wat anders – en ze worden stapje voor stapje elke keer wat beter. Dit nieuwe model is de goedkoopste iPhone op de markt, maar voor mij een sprong voorwaarts.

   Het genot van de e-bike was hier ook al een jaar of tien bekend. Het eerste exemplaar hebben we indertijd van origine voor mij gekocht. Nadat Aafje ontdekte dat het ook wel wat voor haar was, voor naar haar werk, hebben we na enige tijd geruild: Aafje de e-bike en ik de auto. Nooit spijt van gehad. 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.