Mobiliteitsinvesteringen

Mijn iPhone 6 was al enige tijd niet meer echt betrouwbaar. En dus werd het tijd voor vervanging, want als je ergens op moet kunnen vertrouwen, dan is het toch wel je mobieltje. Omdat Aafje onlangs m.b.v. het fietsplan op haar werk had geïnvesteerd in haar mobiliteit, heb ik maar geïnvesteerd in mijn digitale mobiliteit …

De vergelijking van refurbished toestellen waarbij ik een stapje voorwaarts kon maken met de nieuwe iPhone SE 2020, viel al snel uit in het voordeel van de iPhone SE 2020. Het toestel werkt niet alleen in alles weer net even sneller en prettiger, vooral met de camera ben ik zeer content. De afgelopen dagen heb ik er in de tuin wat plaatjes mee geschoten om een eerste indruk te krijgen en te geven …

41 gedachten over “Mobiliteitsinvesteringen

 1. Resultaat mag er best zijn maar ik kan door d reuma in mijn handen heel slecht met die zaken overweg.Ik kan mijn fototoestel dus niet missen.Geniet maar van die mogelijkheden ,zo moet je minder gewicht mee sleuren

  Geliked door 1 persoon

 2. tegenwoordig zijn die toestelen tot van alles in staat, kleine zak computers noem ik het en je kunt er nog mee telefoneren ook, mooie serie foto’s heb je er mee gemaakt, daar ga je nog veel plezier aan beleven.

  Like

 3. Vorig jaar kocht ik de XR, mijn eerste I phone. Wat een fijn ding met een schitterende camera.
  Ik merk dat ik mijn gewone fototoestellen steeds vaker laat liggen.
  De kwaliteit van de I phone camera’s is méér dan aanvaardbaar.
  Je gaat vast veel plezier krijgen van je nieuwe SE, niet alleen als nuttige smartphone, maar ook als handzaam fotoschietertje-snel uit-de-zak.
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

  • De XR zal qua prestaties ongeveer gelijk zijn aan de SE, denk ik. Alleen de jouwe is wel een stukje groter. Maar voor mij is de camerafunctie in principe een leuke bijzaak. Voorlopig ben ik weer bereikbaar onderweg en kan ik in geval van nood zelf ook weer bellen. Dat is een vertrouwd gevoel. 🙂

   Like

 4. Wat leuk Jan !! 😃
  Het is altijd gemakkelijk voor noodgevallen en een plus punt dat hij goede foto’s maakt.
  Ik wens je dan ook veel speel plezier met je SE !!
  Lieve groetjes Anna 😊

  Geliked door 1 persoon

 5. Daar kan je schitterende kiekjes mee maken. Ik kan het weten want ik gebruik hem ook vaak als camera mijn iPhone SE… weliswaar iets ouder dan die van jou. De camera van deze smartphone is echt goed. Laat je gaan Jan!

  Geliked door 1 persoon

  • Goh … ik durf het bijna niet te zeggen,maar ik ontdekte pas op de valreep je reactie, Bea. Fijn om te horen dat jij tevreden met met je SE. Dat belooft alleen maar meer goeds voor de mijne, de nieuwere techniek zal toch wel merkbaar zijn, neem ik aan. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Ha Afanja,

  dat is nog eens mooi!
  Als ik een nieuwe moet (heb nu een “gewone” SE) neem ik ook die van jou.
  Ie iets groter, maar ik vind de foto’s perfekt!
  De bloemen uit de tuin… heel mooi!!

  groetjes van Marlou

  Geliked door 1 persoon

 7. Een kameraad fotograaf die in 2019 mee was in IJsland, heeft al zijn foto’s daar gemaakt met de Huawei P30.
  Zijn foto’s kun je naast de onze leggen, qua beeld kwaliteit , kleur dynamiek én dynamisch bereik ( tussen licht en donker)
  Daarom denk ik dat je aan je nieuwe iPhone veel plezier en fotografie fun zal beleven.
  Je kan er zelfs een breedhoek en/of een macro lensje op klikken, voor een spotprijsje.
  Voor mijn mobieltje (Samsung) heb ik een kodak setje gekocht :
  Macro , breedhoek lens én een ring flitsertje (LED daglicht) voor de prijs van 56€ voor de hele set.
  Momenteel worden de low end camera’s en de meeste compact’s uit de handel gehaald,
  omdat de GSM foto’s het reeds veel beter doen, voor véél minder geld.
  Dat je bereikbaar bent in een noodgeval, is ook handig meegenomen natuurlijk 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Ja, de toestellen in het topsegment van Apple en Samsung leveren in zo ongeveer alle omstandigheden echt topfoto’s. De iPhone SE is de nieuwste budgetcamera. Die ligt daar zowel prijstechnisch als qua prestaties nog een stapje onder, maar ik weet nu al dat ik me er prima mee kan redden. Een echte mobieltjesfotograaf ben ik tot nu toe nooit geweest. Op de een of andere manier vind ik het fijner om een camera met wat gewicht in handen hebben. En ik mis nu al het kantelbare scherm van mijn Powershot, als ik dit schemrpje draai gebeuren heel andere dingen … 😉
   Maar we zullen het zien. Voorlopig kan ik in ieder geval weer een stukje veiliger op pad.

   Geliked door 1 persoon

 8. Als je zelf niet altijd even mobiel bent, zoals ik ook met mijn knie, ben je wel verplicht om in ieder geval bereikbaar te zijn en zelf hulp kunnen inroepen indien noodzakelijk. Die nieuwe apparaten maken mooie foto’s. Al heeft het allemaal wel zijn beperkingen.

  Geliked door 1 persoon

  • Voorlopig is die camera nog niet meer dan een mooie bijzaak, het gaat er in de eerste plaats om dat ik voor noodgevallen bereikbaar ben en anderen kan bereiken. Een mobieltjesfotograaf ben ik nooit geweest, maar wie weet … 😉

   Like

 9. Je toestel levert heel mooie beelden! Meer dan zijn investering waard.
  Zelf werk ik met een eenvoudige Smartphone, en dat vind ik vooral jammer van de foto’s. Wie weet ooit in de toekomst?!

  Investeren in een e-bike, ook een heel goed idee en hier spreekt een ervaringsdeskundige.

  Geliked door 1 persoon

  • Dit is nu mijn vierde smarphone – de derde iPhone (ik wil nooit weer wat anders – en ze worden stapje voor stapje elke keer wat beter. Dit nieuwe model is de goedkoopste iPhone op de markt, maar voor mij een sprong voorwaarts.

   Het genot van de e-bike was hier ook al een jaar of tien bekend. Het eerste exemplaar hebben we indertijd van origine voor mij gekocht. Nadat Aafje ontdekte dat het ook wel wat voor haar was, voor naar haar werk, hebben we na enige tijd geruild: Aafje de e-bike en ik de auto. Nooit spijt van gehad. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.