De buitenhaven van Le Tréport

– Virtueel naar Frankrijk 25 –

De wereld zag er heerlijk rustig en blauw uit, toen ik op dag vier ’s ochtends het balkon op stapte …

Die middag maakten we een ritje naar Le Tréport, een kleine havenstad en badplaats op ongeveer 10 km ten zuiden van Ault. Le Tréport ligt aan de monding van de rivier de Bresle, waar steile krijtrotsen fier boven de stad uitsteken …

Nadat we de auto aan de noordkant van het havencomplex hadden geparkeerd, wandelden we naar de overkant. Daarbij hadden we mooi zicht op de vele plezierboten die in de buitenhaven drooggevallen waren. Wachten op hoog water was de enige optie alvorens er weer koers gezet kon worden naar zee …

– wordt vervolgd –

34 gedachten over “De buitenhaven van Le Tréport

 1. Bijzonder gezicht zoals de huizen tegen elkaar geplakt zijn tegen de rotsen. Het getij bepaalt daar het leven en niet de wijzers van de klok.

  Ik reageer nu weer op iedere serie apart. Ik lees en bekijk iedere post en dan kan ik net zo snel per serie reageren dan dat ik alle opmerkingen moet verzamelen en onthouden. Het is en blijft zoeken hoe ik het fotograferen en bloggen kan vormgeven naast mijn fulltime baan.

  Geliked door 1 persoon

 2. heel mooi die eerste foto Jan, en ook nr 2 prachtig om te zien al die verschillende huizen
  laatste foto heel apart altijd die haventjes met laag water, je moet voor af goed plannen wanneer je kunt gaan varen
  ik zie dat hier in Zeeland ook wel eens, van die getij haventjes.

  Geliked door 1 persoon

 3. Het droog vallen is wel een mooi gezicht….al is volgens mij het verschil in eb en vloed niet extreem groot…..ik zie hier niet de havens van Vlissingen of Den Helder droog vallen…….Maar ja…wij hebben baggeraars…..

  Geliked door 1 persoon

  • Ik ben met ca. 1.000 foto’s en wat videoshots thuisgekomen, ik heb er 680 overgehouden.
   Omdat die week – zoals de meeste korte vakanties – voorbij was voordat ik het in de gaten had, neem ik er nu maar alle tijd voor. 🙂

   Like

 4. Heel speciaal om in Le Tréport te wonen, ingesloten door zee en hoge krijtrotsen. Ik vrees dat ik me een beetje claustrofobisch zou voelen, ondanks het weide uitzicht over de zee….. Maar om er op logement te gaan, sta ik meer dan klaar!

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.