De zon zakt weg in een waaier van wolken

– Virtueel naar Frankrijk 24 –

Hoe het elders in het land en bij onze zuiderburen is, weet ik niet, maar hier in Fryslân lijkt het de goede kant weer op te gaan met het aantal nieuwe besmettingen en het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt. Dat geeft weer even wat rust, maar dat wil allerminst zeggen dat we er zijn. Nogmaals sterkte voor alle zorgmedewerkers derhalve!
Ook in Amerika was met de verkiezing van het duo Biden/Harris goed nieuws te melden. Nu Donald Trump nog zonder al teveel bijkomende schade uit het Witte Huis zien te krijgen.

Bovenstaande zaken leiden tot een mooi uitgangspunt om dag drie van deze virtuele vakantie lekker rustig af te sluiten met een mooie zonsondergang. Zittend achter mijn statief heb ik er vanaf het balkon weer wat foto’s van gemaakt …

Het mooie van het hoge standpunt is dat je een heel ander zicht op de zonsondergang hebt. Zo is de reflecterende baan licht vanuit de hoogte veel langer en mooier dan vanuit het meer gebruikelijke standpunt. Ik heb ook het idee dat je van bovenaf de lange, rustige deining van de oceaan in het strijklicht kunt zien. Maar dat kan ook verbeelding zijn …

Deze slideshow vereist JavaScript.

– wordt vervolgd –

38 gedachten over “De zon zakt weg in een waaier van wolken

 1. Ja Trump… geeft nu wel toe, weg is ie nog niet… maar dat komt wel goed.

  Wat je zegt, negen van de tien keer sta ik juist hoger dan de vloedlijn tijdens zonsonergangen. Opkomsten zie ik vaak niet, ja nu pas weer, hahaha 😉 Ik ben lui 😉

  Prachtige serie, en als je hem versneld laat springen is het net of het film is, heb hem 4x bekeken, eerst rustig, daarna iets sneller, en telkens sneller, zo mooi!

  X

  Geliked door 1 persoon

 2. ik had daar nog niet eerder over nagedacht dat dit hoge standpunt een ander beeld geeft dan vanaf de vloedlijn. Volgende keer op Terschelling maar een keer een hoog standpunt kiezen.
  Je foto’s van de ondergaande zon lijken wel geschilderd. Een prachtige serie.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ben blij dat Trump weg moet, hopelijk gaat hij eens inzien dat hij beter zou meewerken maar dat zal ijdele hoop zijn.
  Corona, we zitten nog onder strakke regels maar kunnen ons toch verplaatsen naar een natuurgebied of bos en dat is toch wel anders dan in de eerste lockdown en gelukkig. Hopen dat de lichte daling verder zijn koers naar beneden zet.
  Prachtige zonsondergang, genoten in alle rust en stilte.

  Geliked door 1 persoon

  • Ook een week na de verkiezingen weigert hij zijn nederlaag nog steeds toe te geven. Ik hoop dat hij geen gekke dingen gaat doen in zijn laatste dagen als president tot 20 januari 2021.
   Zelf heb ik tot dusver weinig gemerkt van deze ‘lockdown-light’. Het grootste verschil met de eerste lockdown is voor mij dat de kapper gewoon blijft knippen nu. Als iedereen zich nou de komende tijd eens wat meer gelegen laat liggen aan de maatregelen, dan hebben we het ergste eerst gehad, hoop ik.
   Genieten van kleine dingen is de kunst, Joke, juist is deze tijd.

   Geliked door 1 persoon

   • Ja dat is zo Jan. Voor mij ook niet zoveel verschil maar bij ons zijn de kappers wel dicht. Gelukkig mogen we nu wel de wagen gebruiken om te gaan wandelen of ergens naar toe te gaan. In de eerste lockdown moest die in de garage blijven weken aan een stuk.
    Ja genieten van het mooie herfstweer en jou terugkijk op een mooie vakantie!

    Geliked door 1 persoon

 4. Dikke proficiat voor deze grandioze zonsondergang ! Die mag gezien worden, amai ni !
  In ons Belgenlandje vlakt de curve min of meer af, de piek was op 3 november…
  Natuurlijk moet iedereen de regels nog strikt volgen om geen heropflakkering te krijgen….
  Wat ook heel goed nieuws is , is dat Pfizer een vaccin heeft ontwikkeld dat voor 90%
  zou beschermen ! Begin 2021 zou het misschien al verdeeld worden.
  Nadeel is dat het vaccin bij -70 graden celcius moet vervoerd worden…
  Maar daar vinden onze ingenieurs wel iets op 🙂
  De republikeinen werken Biden nu al tegen, hij krijgt geen toelating om een anti-corona administratie op te zetten…
  Wat het daar in de USA nog gaat worden… ??

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor je complimenten, Dirk.
   Nog maar niet al teveel rekenen op een snelle komst van dat vaccin van Pfizer. Om te beginnen is de testfase nog niet afgerond. Maar ze schijnen slechts 50 miljoen doses per jaar te kunnen maken, heb ik begrepen. Het is maar zeer de vraag of we in de lage landen bij de eerste levering zitten, denk ik.
   Tot de echte machtsoverdracht hoeven Biden & Harris weinig medewerking te verwachten, zoals het zich nu laat aanzien. En dan nog … Als de Democraten in de senaat geen meerderheid halen, kunnen Biden & Harris amper een deuk in een pakje boter slaan, vrees ik.

   Geliked door 1 persoon

 5. Eerst en vooral mijn complimenten voor de mooie foto’s ! Met corona lijkt het langzaam te gaan stabiliseren maar de hospitalen liggen hier bijna allemaal vol. Het dagelijks dodental stijgt nog steeds maar iets minder dan voorheen. Men hoopt dat we op een keerpunt gaan afstevenen maar we moeten de regels strikt blijven volgen. Hopelijk staat er voor de USA een wat gezonder, stabieler en volwassener beleid te wachten voor de komende jaren. Toch blijft het feit dat 70 miljoen kiezers voor hem kozen, dat is toch niet te snappen hé. Hou het gezond Jan en idem dito voor je gezinsleden en familie.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank voor je complimenten, Rudi.
   Hopelijk zet bij jullie ook snel een dalende lijn in. Het zou mooi zijn als de zorgmedewerkers eind december ook allemaal een enigszins normale Kerst kunnen vieren. Wij vermijden de drukte, mijn eega moet wekelijks naar de supermarkt, verder lopen we hier amper risico. Ach, en ik ben nog steeds op virtuele vakantie, dus wie doet mij wat!? 😉
   De situatie in Amerika blijft tot de feitelijke machtsoverdracht in januari zorgelijk. En daarna begint het pas. Als de Democraten in de senaat geen meerderheid halen, kunnen Biden & Harris amper een deuk in een pakje boter slaan, vrees ik.

   Like

 6. Mooi die opnamen van een hoog standpunt genomen, nooit bij stilgestaan dat je
  vanaf een hoogstandpunt een langere lichtstraal zou krijgen.
  Wij zitten tussen twee brandhaarden in en dat betekend maar een ding
  thuis blijven alle stukjes natuur die we hier hebben zijn afgeladen met mensen.
  Kan ik me best voorstellen dat mensen erop uit willen.
  Voorlopig rollen wij er nog steeds goed door heen.

  Jan nog een fijne avond

  Geliked door 1 persoon

 7. In België daalt het aantal besmettingen nu ook (of moeten we zeggen: daalt de stijging van het aantal gevallen?), maar ik vind die cijfers nog altijd hallucinant hoog. De druk op de ziekenhuizen blijft, het aantal overlijdens stijgt nog. Ik hoop dat men niet overgaat tot hoera-stemming waardoor een deel van de bevolking zou kunnen denken dat het weer tijd is om de teugels te lossen. Want zover zijn we zeker nog niet.
  Trump niet herverkozen is een grote opluchting. Nu nog 2,5 maanden doorbijten.
  Prachtige zonsondergang!

  Geliked door 1 persoon

 8. Bijkomend voordeel van zo’n hoog standpunt is dat ten opzichte van toeschouwers aan de vloedlijn de zonsondergang duidelijk langer wordt “uitgesteld”. Sta je op een duin bij Midsland aan Zee naar de zonsopgang te turen dan zie je (al dan niet beloond met de fameuze laatste groene straal) de mensen op het strand alweer huiswaarts trekken terwijl voor jou dat moment de zon nog niet onder is. Het tijdsverschil ligt eerder in de grootteorde van minuten dan van seconden.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hier zijn de cijfers ook wat beter Jan…

  maar op 2 november waren er wel 201 doden door het virus..

  Ik beperk me dan ook tot wandelen op rustige plaatsen

  Alles is trouwens toch dicht..

  Mooie zonsondergang toon je ons

  groeten

  Geliked door 1 persoon

 10. We hebben de zon zien zakken…helaas niet in de zee….maar ik hoop met je mee dat we dit volgende jaren best nog eens te zien krijgen….als het vaccin een beetje mee werkt…..

  Geliked door 1 persoon

 11. Hoewel politiek me maar matig boeit, ben ik ongelooflijk opgelucht geen vier jaar meer op Trump te moeten kijken op TV. Ik mis bij hem elke vorm van stijl, of moet ik schrijven ‘hij heeft zijn eigen stijl’??

  Zo heerlijk genieten van je prachtige beelden, mooie cadeautjes om een zonnige dag af te sluiten.

  Geliked door 1 persoon

 12. Nu maar hopen dat het vaarwater steeds rustiger wordt. In Amerika, en vooral ook met de coronabesmettingen. Hier in Zeeuws Vlaanderen zijn er momenteel heel veel besmettingen, dus nu maar hopen dat de dalende trend zich ook hier snel inzet.
  Wat zakt die zon mooi. Je hebt het prachtig gefotografeerd Jan.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.