Terug langs de krijtrots

– Virtueel naar Frankrijk 39 –

Na mijn wandeling langs al die mooie gevels in het dorp besloot ik terug te lopen naar het huis via het pad langs de krijtrots, waarlangs we de eerste dag naar het strand waren gelopen …

Daar kreeg ik geen spijt van. Om te beginnen was het waarschijnlijk de kortste weg, maar ik heb er ook weer genoten van een heel ander uitzicht. Het geluid van de branding moeten jullie er maar even bij denken …

Een minuut of tien later was ik weer bij het huis. Kan ik jullie toch nog mooi even de beide balkons tonen, die zo’n magnifiek uitzicht over de Atlantische Oceaan bieden …

Toen ik aan de andere kant van het huis naar de vuurtoren keek, was die intussen in mist gehuld …

– wordt vervolgd –

38 gedachten over “Terug langs de krijtrots

 1. Het geluid van het strand als de golven met kracht de kleine fijngemalen en door de zee fijngeslepen steentjes heen en weer laten rollen…
  De zeemeeuwen die eeuwig lawaai maken, het geluid van de zeewind…
  Echt zalig allemaal, van deze zee-cocktail kan ik urenlang genieten !

  Geliked door 1 persoon

  • Geloof het of niet, maar ik heb indertijd geluidsopnamen gemaakt van de branding en het voortdurende geruis van de zee. ’t Is alleen jammer dat ze in de loop der jaren verloren gegaan zijn. Maar jij hebt dergelijke opnamen duidelijk niet nodig om je er een voorstelling van te kunnen maken. 🙂

   Geliked door 1 persoon

   • Dat je geluidsopnamen van die kust hebt gemaakt, dat geloof ik grif. De geluid -memories die ik ooit heb gemaakt… ik heb er nog een tiental casettes van liggen, gemaakt met een 30 jaar oude Philips casette-radio-recorder 🙂
    Maar deze indrukwekkende kusten zitten nog steeds in mijn korte termijn geheugen 🙂 , omdat we daar niet zolang geleden waren in Etretat, een kustplaats die qua krijtrotsen en natuur gelijkwaardig aan waar jij was geweest.

    Geliked door 1 persoon

 2. Dat pad langs de rotskust ziet er wel spectaculair uit hoor, enfin ik dacht het te herkennen als het min of meer hangende pad tegen de rotswand. Mist kan daar aan de Franse kust heel snel opkomen. Zelf maakte ik het mee in Bretagne. Stralende zon in de ochtend dus, vlug het strand op en plots uit het niets opduikend vanaf de zee, dikke erwtensoep en weg zon….

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.