Het ‘haunted house’ op het klif

– Virtueel naar Frankrijk 46 –

In het logje ‘In de gevarenzone’ stonden we aan de voet van de krijtrots aan de zuidkant van Ault niet alleen onder het grote kruis, dat hier gisteren van nabij was te zien, maar ook onder het grote huis dat op de rand van de krijtrots stond te wankelen …

Nadat we hadden genoten van het uitzicht daar bij het kruis, zijn we een stukje afgedaald. Daar kon ik de restanten van dat grote dichtgetimmerde huis even van dichtbij bekijken …

Heel voorzichtig heb ik even een blik om het hoekje geworpen. Het stond dus echt heel dicht bij de rand, van het terras was al niet veel meer overgebleven …

Terug bij de auto heb ik nog een paar foto’s gemaakt van het uitzicht in noordelijke richting, van het betonnen plateau voor het versterkte deel van de rotswand en van de kerktoren van L’église St-Pierre, de kerk die hier al in de14e en 15e eeuw werd gebouwd …

Op Google Maps heb ik intussen gezien dat het huis er intussen niet meer staat. Slechts de toegangspoort en het laatste restje hekwerk herinneren nog aan het haunted house dat ik er in 2005 heb gefotografeerd. Het is niet het eerste huis in de regio dat ten prooi is gevallen aan het geweld van de Atlantische Oceaan, en het zal zeker ook niet het laatste zijn …

Op weg terug naar huis heb ik vanuit de auto nog een paar plaatjes geschoten van de église St-Pierre

– wordt vervolgd –

39 gedachten over “Het ‘haunted house’ op het klif

 1. Deze gebouw ziet wel erg oud uit. Het is wel waard om te slopen. Dan komen toch voor andere in plaatst? Voor mij is het veel te hoog om te wonen. Pfff… Ik zou echt ziek van worden. Je foto’s is zeker indrukwekkend uit om te kijken. Fijne avond.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jammer dat het huis verdwenen is, maar het was dan ook te verwachten. Dat het zo snel ging, had ik wel niet verwacht. Dat wandelpad dat je op google maps over de kliffen ziet lopen, zal ook wel geregeld wat opschuiven, denk ik…

  Geliked door 1 persoon

  • Dat huis was vanaf het strand in 2005 in fotografisch opzicht een zeer dankbaar onderwerp. Het is nog niet letterlijk aan de zee ten prooi gevallen, denk ik. Het grondoppervlak zal nog nauwelijks verminderd zijn, maar de villa zal gesloopt zijn uit oogpunt van veiligheid. En zo zal ook dat wandelpad denkelijk regelmatig een stukje landinwaarts opschuiven.

   Like

 3. Mijn man en ik hebben de gewoonte om op mooie plaatsen waar afgelegen huizen staan, op of vreemde plaatsen waar huizen staan, tegen elkaar te zeggen: “woont daar zeg”… hier zouden we dat zeker ook gedaan hebben 🙂
  Vreemd gevoel dat dat huis er nu niet meer is…

  Geliked door 1 persoon

 4. Bijzonder dat je nu nog een foto kunt tonen van het – toen al gelukkig verlaten – nu niet meer bestaande huis.
  Echt griezelig: “de zee heeft gegeven en de zee heeft genomen”.
  Hier in Nederland geldt dit weer op een andere manier…
  Hartelijke groeten van Zem.

  Geliked door 1 persoon

 5. Het was natuurlijk te verwachten. Ik zie het complete dorp gaan in de toekomst en veel andere vergelijkbare plaatsen. Het gebeurt in meer landen.
  Maar voorlopig is het er goed toeven.
  De kerk heeft een bijzondere toren, het lijkt een fabriek met een schoorsteen eraan. Wel mooi, ook door de stenen

  Geliked door 1 persoon

  • Ik zien het hele dorp niet meteen verdwijnen. Maar de huizen op de eerste rij van de krijtrots zal op termijn zeker verdwijnen, inclusief het huis waarin wij die week verbleven. Als je wat geld over hebt, is er vast nog wel wat aardigs te koop, maar je moet het niet zien als langetermijninvestering. 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Zal daar al helemaal niet willen wonen maar jij hebt toch maar het huis nog al is het nu weg. Maar het is wellicht daar ook vast erg moeilijk om een andere woning te kopen of te huren en nu maar hopen dat er weer niet wat gebeurd daar aan de kant. De église St-Pierre ziet er fraai uit met die kleine vreemde steentjes erin.

  Geliked door 1 persoon

Reacties zijn gesloten.